Puikių česnakų lazdelių receptas iš „YouTube“ kanalo. Puikiai tinka vakarėliams, šventėms!
Jums reikės:
Dviem tešlos gabalams 22 cm x 17 cm (2-4 asmenims)
Tešlai:
- 200 g paprastų miltų
- Sausų mielių 5 g (0,5 valgomojo šaukšto)
- 8 g (1 valgomojo šaukšto) cukraus
- 4 g (0,5 valgomojo šaukšto) druskos
- 15 g (2 šaukštų) alyvuogių aliejaus kepimui
- 120 ml drungno vandens
Česnakų sluoksniui:
- 10 g (0,5 valgomojo šaukšto) susmulkintų česnakų
- 20 g (2 šaukštų) ištirpinto nesūdyto sviesto
- 30 g kreminio sūrio (1 didelio valgomojo šaukšto)
Viršui:
- 280 g mocarelos sūrio
- Parmezano
- Raudonėlio (neprivaloma), petražolių
Gaminimo eiga:
Raugui sumaišykite cukrų, mieles ir šiltą vandenį.
Sumaišykite miltus su druska ir įmaišykite raugą.
Pradėkite minkyti tešlą – įpilkite aliejaus.
Užminkykite vientisą tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Tuo tarpu paruoškite česnakų, sūrio ir sviesto užpilą.
Pakilusią tešlą išminkykite ir iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos.
Aptepkite česnakų mišiniu.
Pabarstykite dviejų rūšių sūriais ir raudonėliais.
Įdėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite.
Kepkite 210 laipsnių temperatūroje 8-10 minučių.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: