Paruoškite gardžias, minkštas sūrio ir česnakų lazdeles pagal šį paprastą receptą. Mano geriausia draugė davė man šį receptą, ir nuo to laiko pagal jį visada gaminu, kai su vaikais važiuojame į iškylas.
Skaniausios sūrio ir česnakų duonos lazdelės pagal paprastą receptą iš „YouTube“ kanalo!
Jums reikės:
- 180 g paprastų miltų
- 100 g nesūdyto sviesto
- 1 šaukštelio druskos (4 g)
- 80 ml vandens
- 1 kiaušinio
- 1 valgomojo šaukšto pieno (8 g)
- 80 g mocarelos sūrio
- 40 g sūrio – geriausia meksikietiško tipo
Iškepusioms lazdelėms aptepti:
- 30 g sviesto
- 10 g česnakų
- 5 g svogūnų laiškų
- 1 šaukštelio medaus (16 g)
Gaminimo eiga:
Į dubenį suberkite miltus.
Sudėkite smulkiai supjaustytą kambario temperatūros sviestą.
Maišykite miltus su sviestu taip, tarsi kapotumėte (žr. vaizdo įrašą).
Į nedidelį dubenį įberkite druskos ir įpilkite šalto vandens.
Maišykite, kol druska visiškai ištirps.
Į dubenį su miltais supilkite sūrų vandenį, atsargiai išmaišykite ir išminkykite rankomis.
Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę.
30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Išėmę iš šaldytuvo, tešlą padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus.
Pabarstykite miltais, iškočiokite ir sulankstykite į kvadratą.
Tada pabarstykite miltais ir vėl iškočiokite.
Vėl sulankstykite tešlą į kvadratą ir pakartokite dar 2-3 kartus.
Galiausiai tešlą iškočiokite į maždaug 5 mm storio stačiakampį.
Į nedidelį dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, išplakite rankiniu plaktuvu.
Užtepkite šią masę ant tešlos.
Pusę tešlos apibarstykite tarkuotu mocarelos sūriu.
Uždenkite kitu tešlos sluoksniu ir švelniai iškočiokite kočėlu.
Aptepkite kiaušinių mišiniu.
Apibarstykite meksikietišku sūriu ir supjaustykite tešlą maždaug 2-3 cm storio juostelėmis.
Tešlos juosteles susukite, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepkite kiaušinio plakiniu.
Dėkite į iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15-18 minučių.
Į nedidelį dubenėlį su ištirpintu sviestu sudėkite sutrintą česnaką, svogūnų laiškus, medų.
Viską gerai išmaišykite.
Užtepkite česnakų mišinio ant iškeptų lazdelių ir patiekite.
Mėgaukitės puikiu skoniu!
Vaizdo įrašo medžiaga: