Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Traškūs pyragėliai su bulvių įdaru. Puikus užkandis jūsų stalui

Šie pyragėliai tikrai ypatingi, juose mažai tešlos ir daug įdaro! Iškepkite juos, kai lauksite svečių ar tiesiog norėsite vakaroti su šeima.

Jums reikės:

  • verdančio vandens 3000 ml
  • miltų 350 g
  • augalinio aliejaus 2 šaukštų
  • druskos 1 šaukštelio

Įdarui:

  • bulvių 6 vnt.
  • sviesto ir druskos
  • pieno 50 ml
  • svogūnų 4 vnt.
  • augalinio aliejaus 2 šaukštų

pyragėliai

Gaminimas:

Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, sutrinkite ir pridėkite sviesto. Įpilkite pieno ir sumaišykite.

Smulkiai supjaustykite svogūną, apkepkite augaliniame aliejuje ir įmaišykite į bulvių košę kartu su kapotais žalumynais.

Išsijotus miltus sumaišykite su druska, užpilkite verdančiu vandeniu ir tešlą pirmiausia išmaišykite mentele, paskui – rankomis.

Tešlą padalykite į 15 dalių. Kiekvieną dalį iškočiokite į plonus stačiakampius.

Paskirstykite įdarą ant vieno stačiakampio krašto, užlenkite kraštus į vidurį ir susukite į vamzdelį.

Apkepkite suktinukus-pyragėlius augaliniame aliejuje iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Kai pyragėliai iškepa, padėkite juos ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintume perteklinį aliejų

Įdarą galite keisti pagal skonį – grybai, smulkintas kumpis, sūdyta varškė ir kt.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Saldus derlius savo rankomis: išsamus aviečių auginimo vadovas

Avietės – vienos populiariausių ir gardžiausių uogų, kurias nesunku užsiauginti savo sode ar net balkone. Šios daugiametės uogakrūmės ne tik džiugina saldžiais vaisiais, bet...

Norite mesti rūkyti? Įvardijo paprastą, veiksmingą būdą

Nikotino priklausomybė yra rimta problema, prilygstanti priklausomybei nuo alkoholio ar kitų psichoaktyviųjų medžiagų. Vis dėlto, pasak gydytojo narkologo ir psichiatro Jevhen Skrypnyk, jos atsikratyti...
---