Penktadienis, 21 vasario, 2025

Naujausi

Traškūs Gochujang vištienos sparneliai kepti karšto oro gruzdintuvėje

Jei mėgstate vištienos sparnelius, ši recepto versija iš karšto oro gruzdintuvės jus tikrai sužavės! Tokiu būdu paruošti sparneliai tampa traškūs išorėje, sultingi viduje ir nereikalauja tiek riebalų kaip kepant aliejuje. Be to, mažiau netvarkos ir greitesnis gaminimas – tikras laimėjimas! Šis receptas su azijietišku pikantišku Gochujang glajumi sužavės aštrumo ir saldumo balansu, tačiau galite jį lengvai pritaikyti pagal savo skonį, eksperimentuodami su kitais prieskoniais ar padažais.

Traškūs Gochujang vištienos sparneliai: receptas

Traškūs Gochujang vištienos sparneliai: receptas

Ingredientai:

  • 900 g vištienos sparnelių (pašalinti galiukai, perpjauti per sąnarį)
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1/4 puodelio gochujang (korėjietiška aitriųjų pipirų pasta)
  • 2 valg. šaukštai mirino (saldžiojo ryžių vyno)
  • 1 valg. šaukštas ryžių acto
  • 1 valg. šaukštas gryno klevų sirupo
  • 1 arb. šaukštelis skrudintų sezamų aliejaus
  • 1/2 valg. šaukšto tarkuoto šviežio imbiero
  • 1/2 skiltelės česnako (sutarkuoto)
  • Smulkinti laiškiniai svogūnai ir skrudintos sezamo sėklos papuošimui

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:
  1. Vištienos sparnelius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir lengvai pabarstykite druska. Tai padės gauti traškesnę plutelę.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite gochujang pastą, miriną, ryžių actą, klevų sirupą, sezamų aliejų, tarkuotą imbierą ir česnaką. Tai bus jūsų aštriai saldus glajus.
  3. Įkaitinkite karšto oro gruzdintuvę iki 200°C. Sparnelius sudėkite į krepšelį vienu sluoksniu (jei reikia, kepkite keliais etapais). Kepkite apie 15 minučių, kepimo viduryje apversdami. Sparneliai turi parusti ir beveik visiškai iškepti.
  4. Pirmiausia sparnelius patepkite 3 šaukštais paruošto glajaus. Kepkite dar 4 minutes, kol glajus lengvai karamelizuosis ir atsiras lengva plutelė.
  5. Iškeptus sparnelius sudėkite į dubenį su likusiu glajumi ir gerai išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų padažu. Pabarstykite smulkintais laiškiniais svogūnais ir sezamo sėklomis.

Patiekite nedelsiant – traškūs, aštrūs ir nepaprastai skanūs!

Patarimai ir variacijos

  • Mažiau aštrumo? Naudokite mažiau gochujang ir pridėkite daugiau klevų sirupo.
  • Eksperimentuokite su padažais – vietoje gochujang galite išbandyti BBQ padažą, teriyaki ar medaus-garstyčių glajų.
  • Papildomas traškumas – prieš kepant, sparnelius lengvai pabarstykite kukurūzų krakmolu.

Tai puikus būdas mėgautis mėgstamais sparneliais be papildomų riebalų ir aliejuje kepimo chaoso. Išbandykite ir tikrai norėsite gaminti juos vėl ir vėl!

Šaltinis: https://www.goodhousekeeping.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ar širdis gali staiga sustoti? Priežastys ir pasekmės

Širdies sustojimas yra viena iš baisiausių sveikatos problemų, kuri gali paveikti bet kurį asmenį bet kuriuo metu. Dauguma žmonių mano, kad širdies sustojimas gali...

12 patarimų, kaip greitai užmigti kaip kūdikiui

Šis straipsnis yra apie 12 patarimų, kurie padės greitai ir giliai užmigti, panašiai kaip kūdikis. Miegas yra itin svarbus gerai savijautai, todėl žinojimas, kaip...
---