Šiandien norime su jumis pasidalinti, kaip konservuoti agurkus, kurių skonis jus tikrai nukels į vaikystę. Išbandykite ir būsite tikrai maloniai nustebinti rezultatu.
Jums reikės:
- 2 kg agurkų
- 3-5 vnt. lauro lapų
- 6 serbentų lapų
- 6-7 vyšnių lapų
- 6 vidutinio dydžio česnako skiltelių
- 3-5 krapų šakelių
- 1,5 arb. š. garstyčių sėklų
- 250 ml 9% acto
- 0,5 š. granuliuoto cukraus
- 1 valg. š. druskos
- 1250 ml vandens
- juodųjų pipirų žirnelių (pagal skonį)
- kvapiųjų pipirų žirnelių (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Pirmiausia reikia paruošti agurkus. Kruopščiai nuplaukite juos švariu vandeniu ir nupjaukite galiukus. Jei agurkai pirkti parduotuvėje, juos reikia dvi valandas mirkyti šaltame vandenyje. Per šį laiką iš daržovių žievelės pasišalins kenksmingos medžiagos.
Orkaitėje sterilizuokite stiklainius. Į kiekvieną stiklainį įdėkite po vienodą kiekį lauro lapų, krapų šakelių, vyšnių ir serbentų lapelių, česnako skiltelių bei garstyčių sėklų. Į stiklainius sudėkite nuplautus agurkus.
Į stiklainius supilkite verdantį vandenį ir uždėkite dangtelius. Palikite 25 minutes pastovėti. Praėjus šiam laikui, vandenį nupilkite į puodą. Įberkite druskos ir cukraus. Užvirinkite ant silpnos ugnies. Įpilkite 250 ml acto. Actą pilkite atsargiai ir palengva, nes jis reaguoja su karštu vandeniu ir putoja.
Dabar reikia uždaryti stiklainius dangteliais, apversti aukštyn kojomis ir apvynioti šilta antklode. Palikite pastovėti, kol atvės. Vėliau laikykite stiklainius sandėliuke arba rūsyje.
Esame tikri, kad galėsite tinkamai įvertinti šių agurkų receptą. Jie labai skanūs, traškūs ir sultingi, vidutiniškai saldūs ir šiek tiek rūgštūs. Juos galima patiekti kaip garnyrą arba dėti į įvairias mišraines. Skanaus!