Ankštiniai augalai yra neatsiejama graikų virtuvės dalis. Žinoma, populiariausios yra pupelės, kurios gali būti paruošiamos su mėsa, kiaušiniais ar kitomis daržovėmis.
Šiandien siūlomas receptas yra beprotiškai populiarus graikų tavernose! Tai yra didelės baltos pupelės, kepamos su daržovėmis ir pomidorais.
Jums reikės:
- Pupelių 500 g
- Česnako 2-3 skiltelių
- Morkų 2 vnt.
- Paprikos 1 vnt.
- Saliero šaknies 1 vnt.
- Pomidorų 2 vnt.
- Pomidorų pastos 2 šaukštų
- Alyvuogių aliejaus 100 ml
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Cukraus pagal skonį
Gaminimas:
Nuplaukite ir užpilkite pupeles vandeniu iš vakaro, leiskite joms mirkti per naktį. Jei pamiršote užmerkti, pusvalandį virkite pupeles ir paskui palikite valandai tame pačiame vandenyje.
Nupilkite visą skystį nuo pupelių ir suberkite jas į gilų kepimo indą.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Ten kepkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką, kol jie suminkštės. Suberkite plonai supjaustytas morkas, supjaustytą papriką ir saliero šaknį. Troškinkite apie 7 minutes. Suberkite nuluptus ir susmulkintus pomidorus, supilkite pomidorų pastą ir įberkite žiupsnelį cukraus, druskos ir pipirų. Įpilkite stiklinę vandens, uždenkite dangčiu ir troškinkite viską apie 15 minučių.
Pupeles užpilkite troškintomis daržovėmis su padažu, uždenkite kepimo formą folija ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių, kepkite 40 minučių. Praėjus šiam laikui, nuimkite foliją ir kepkite dar pusvalandį. Patikrinkite pupeles: jei jos dar nėra minkštos ir skystis išgaravo, įpilkite šiek tiek karšto vandens ir kepkite toliau.
Skanaus!