Tai – geriausias torto pagrindas, kokį man kada nors teko kepti.
Šį pagrindą naudoju įvairių tortų, pyragų ir kitų desertų ruošimui.
Jei planuojate kepti tortą, būtinai išbandykite šį receptą.
Jums reikės:
- 5 kiaušinių
- 5 valg. š. cukraus
- 5 š. kvietinių miltų
- 5 š. šilto vandens
- 5 valg. š. aliejaus
- 2 valg. š. kakavos
Kaip gaminti?
Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius.
Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki standžių, blizgių putų.
Kaip žinoti, kad tinkamai išplakėte kiaušinių baltymus?
Iškelkite plaktuvą ir apverskite.
Plakinys turi išlikti standus.
Vieną po kito sudėkite kiaušinių trynius.
Kruopščiai suplakite.
Sumažinkite plakimo greitį iki minimalaus.
Įpilkite vandens ir aliejaus.
Išmaišykite rankiniu būdu.
Įmaišykite išsijotus miltus su kakava.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Nebūtina ištepti aliejumi ar sviestu.
Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą ir išlyginkite.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir pašaukite kepimo formą. Kepkite 25-30 minučių.
Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar tešla iškepusi.
Išimkite torto pagrindą iš kepimo formos.
Palikite atvėsti ant grotelių.
Skanaus!