Sekmadienis, 20 balandžio, 2025

Naujausi

Tortas „Milka“. Šis desertas greitai taps jūsų mėgstamiausiu!

Ar mėgstate saldžius patiekalus? Norisi kokio nors gardaus deserto? Tada tortas „Milka“ jums bus kaip tik! Nepabijokite ir išmėginkite. Nenusivilsite.

Sudėtis

Biskvitui

  • 4 šaukštai miltų
  • 4 kiaušiniai
  • 4 šaukštai cukraus
  • 3 šaukštai kakavos
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 4 šaukštai karšto vandens

Kremui

  • 670 ml pieno
  • 170 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 2,5 šaukšto cukraus
  • 70 g baltojo šokolado
  • 70 g bulvių krakmolo
  • 100 g cukraus pudros

Šokoladiniam kremui

  • 140 g pieniško šokolado (geriausia imti pusę pieniško ir pusę juodojo)
  • 3 šaukštai pieno
  • 2,5 šaukšto cukraus (nebūtina)
  • 100 g sviesto

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir kakava. Pamažu suberkite į kiaušinių masę. Pabaigoje supilkite vandenį ir vėl išmaišykite. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis ir supilkite į 20 cm skersmens formas, išklotas kepimo popieriumi.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Paruoštą biskvitą palikite formoje apie 10 minučių. Tada peiliu atskirkite nuo formos kraštų, išimkite ir nuimkite kepimo popierių. Leiskite visiškai atvėsti.

Pasiruoškite kremą. 100 ml pieno sumaišykite su cukrumi ir krakmolu. Likusį pieną supilkite į prikaistuvį ir sudėkite gabalėliais supjaustytą šokoladą. Uždėkite ant ugnies ir kaitinkite, dažnai pamaišydami. Supilkite pirmąją pieno masę, išmaišykite. Kaitinkite, kol masė sutirštės. Atvėsinkite. Sviestą sutrinkite su cukraus pudra, pamažu supilkite pieno ir šokolado masę bei išmaišykite, kol gausite vientisą masę.

Sumaišykite visus ingredientus, skirtus šokoladiniam kremui, ir pakaitinkite virš vandens vonelės. Vis maišykite, kol išsilydys. Atvėsinkite. Tačiau masė turėtų likti skysta.

Ant lėkštės ar torto formos dugno dėkite vieną biskvitą ir ant jo supilkite pusę kremo. Atšaldykite šaldytuve, tada supilkite pusę šokoladinio kremo, uždenkite antruoju biskvitu, supilkite likusį kremą ir likusį šokoladinį kremą (jei jis pasidarys per tirštas, ištirpinkite karštame vandenyje). Padėkite tortą šaltai bent keletai valandų.

Lai tortas „Milka“ džiugina jus ir jūsų šeimą!

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Genialūs būdai atidaryti vyno butelį be kamščiatraukio

Ar teko kada nors mėgautis vakaru, kai viskas tobula – išskyrus tai, kad negalite atidaryti vyno butelio? Jei kamščiatraukio šalia nėra, panikuoti neverta. Egzistuoja...

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...
---