Kalėdoms dažniausiai ruošdavau aguonų vyniotinį ir meduolius.
Vis dėlto, kai radau šio pyrago receptą, nuo to laiko ruošiu tik šį desertą.
Šis aguonų pyragas tiesiog tirpsta burnoje ir yra šimtą kartų skanesnis už bet kuriuos kitus kalėdinius kepinius.
Šio pyrago gaminimas tapo nauja kalėdine tradicija.
Desertas su aguonomis taip visiems patiko, kad jį pradėjau kepti kasmet.
Jums reikės:
- 1 stiklinės kiaušinių baltymų
- žiupsnelio druskos
- 1 stiklinės aguonų
- 1 stiklinės granuliuoto cukraus
- 1 stiklinės kokoso drožlių
- 1/2 stiklinės kvietinių miltų
- 1/2 stiklinės augalinio aliejaus
- 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
- 200 g sviesto
- 1 pakuotės vanilinio pudingo
- 3/4 stiklinės granuliuoto cukraus
- 1 skardinės konservuotų ananasų
Kaip gaminti?
Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos ir cukrumi iki standžių putų.
Supilkite aliejų.
Suberkite miltus, kepimo miltelius, aguonas ir kokoso drožles.
Sumaišykite visus ingredientus.
Supilkite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 180°C maždaug 40 minučių.
Paruoškite kremą.
Į dubenį įdėkite minkšto sviesto.
Plakdami po šaukštą dėkite pudingą ir cukrų.
Iškeptą tešlą perpjaukite į dvi dalis.
Pusę tešlos ištepkite kremu.
Išdėliokite susmulkintus ananasus.
Uždenkite antrąja tešlos dalimi.
Aptepkite kremu.
Pabarstykite kokoso drožlėmis. Jei norite, galite aplieti tirpintu šokoladu.
Štai ir viskas: galite patiekti aguonų pyragą.
Jis sužavės jus švelniu kreminiu skoniu.
Ananasas puikiai išryškina unikalų šio kalėdinio skanėsto skonį.
Šis pyragas tikrai nudžiugins jūsų svečius.
Aguonų desertas yra toks skanus, kad bus tikrai sunku susilaikyti ir nesuvalgyti dar vieno gabalėlio.
Skanaus!