Šeštadienis, 19 balandžio, 2025

Naujausi

Tobulas padažas: tinka prie makaronų, picos ir mėsos!

Šis aštrus pomidorų padažas tikriausiai bus geriausias padažas, kokį kada nors ragavote. Netikite? Tada išbandykite ir įsitikinsite!

Maisto produktai

Sudėtis

  • 3 kg pomidorų
  • 1 kg raudonųjų pipirų
  • 250 g žaliųjų paprikų
  • 5 skiltelės česnako
  • petražolių
  • druskos
  • 200 ml alyvuogių aliejaus
  • 200 ml acto

Gaminimas

Pomidorus supjaustykite gabalėliais ir sutrinkite trintuvu. Į puodą supilkite aliejų ir actą, padėkite ant viryklės ir leiskite užvirti. Supilkite pomidorų tyrę.

po.png" alt="" width="835" height="446" />

Išmaišykite, leiskite užvirti ir virkite 35–40 minučių ar ilgiau, atsižvelgiant į tai, koks tirštas padažas turėtų būti.

Tuo metu supjaustykite raudonuosius pipirus ir žaliąją papriką. Išspauskite česnaką ir sumaišykite su kapotomis petražolėmis.

Sumaišykite likusius ingredientus su pomidorais. Pridėkite druskos, paragaukite ir virkite dar 15 minučių.

Sterilizuokite stiklinius indus ir dangtelius (lengviausias būdas tai padaryti mikrobangų krosnelėje).

Padažą padalykite į indus, kraštus nuvalykite švaria šluoste ir uždarykite dangtelius.

Apverskite indus aukštyn kojomis, leiskite atvėsti ir laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.

Tai idealus padažas prie makaronų, picos, ant grotelių keptos mėsos ar žuvies ar skrudintos vištienos.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kino maratonas Velykoms: ką žiūrėti šventinį savaitgalį visai šeimai

Praleiskite šventinį savaitgalį kartu su artimaisiais žiūrėdami gerus ir linksmus filmus, kurie suteiks džiaugsmo ir įkvėpimo. Ką žiūrėti per Velykas? Ką žiūrėti per Velykas: ,,Hopas" Animacinė...

Ideali šaltiena Velykoms: skaidri, skani ir be želatinos

Norite Velykoms pasigaminti idealios šaltienos, bet be želatinos? Šis receptas leis jums pasigaminti skaidrią, skanią ir tikrą šaltieną, kuri papuoš šventinį stalą. Šaltiena, kuri...
---