Antradienis, 22 balandžio, 2025

Naujausi

Kaip pasigaminti riešutinį tinginį?

Palepinkite savo vaikus skanėstu, kurį, be abejo, jūs dievinote vaikystėje – saldžiu karameliniu tinginio pyragu su žemės riešutais! Jį lengva pagaminti, ingredientai nėra brangūs, o nostalgiškas skonis nepaliks abejingo nė vieno saldumynų mėgėjo. Dėmesio – paprastų ir skanių naminių desertų mėgėjams… tinginys su riešutais!

Mes norime jums papasakoti, kaip pasigaminti žemės riešutų tinginį iš 4 įprastų ingredientų, kurie visada yra jūsų virtuvėje. Nuostabus skanėstas prie arbatos be jokio papildomo vargo!

NAMINIS TINGINYS

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • 1 valgomasis šaukštas žemės riešutų
  • 1 valgomasis šaukštas pieno
  • 700 g cukraus
  • 80 g sviesto

PARUOŠIMO EIGA

Sumaišykite pieną su 600 g cukraus (100 g atidėkite), pastatykite ant silpnos ugnies ir užvirinkite. Mišinį virkite pusvalandį, retkarčiais pamaišydami.

Žemės riešutus keptuvėje arba orkaitėje pakepkite, kol jie taps auksinės spalvos. Nulupkite nuo žemės riešutų luobeles.

Supilkite likusį cukrų į sausą keptuvę ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps ir taps ruda karamele.

Karamelę sumaišykite su virintu pienu. Mišinį virkite ant silpnos ugnies apie valandą, retkarčiais pamaišydami.

Likus 5 minutėms iki išjungimo, sudėkite sviestą, ištirpinkite jį ir nuimkite nuo ugnies.

Formą, kurioje atvėsinsite tinginį, išklokite kepimo popieriumi ir paskleiskite ant jo žemės riešutus. Užpilkite ant žemės riešutų karštą karamelės mišinį ir palikite vėsioje vietoje, kol sustings.

Aukščiausios klasės naminis skanėstas, kuriuo galėsite pradžiuginti vaikus ir nustebinti svečius. Mėgaukitės su arbatos gėrimu!

Žvelgiant į pirminį ingredientų rinkinį ir į paruoštą patiekalą, sunku patikėti, kad toks skanus patiekalas gali būti pagaminamas beveik iš nieko! Turbūt supratote, kad dabar pats geriausias metas aštriu peiliu supjaustyti tinginį stambiais griežinėliais ir nustebinti giminaičius bei svečius. Kitą kartą svečiai labai lauks šio naminio skanėsto!

Nepamirškite pasidalinti receptu su draugais, jie tikrai parduotuvėje nebepirks tokio skanėsto su žemės riešutais!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Skaniausios obelų veislės: saldumo simfonija jūsų sode

Obuoliai – vieni populiariausių ir labiausiai vertinamų vaisių pasaulyje. Jų įvairovė stebina: nuo rūgščiai gaivių iki itin saldžių. Tad kokios gi obelų veislės laikomos...

Bulguras – geriausia kruopa lieknėjimui

Kova su antsvoriu dažnai asocijuojasi su alinantčiu alkio jausmu, kuris neretai baigiasi dietos pažeidimais. Vis dėlto, mitybos specialistai ir sveikos gyvensenos ekspertai vienbalsiai išskiria...
---