Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Tinginių pyragėliai su žalumynais. Tiks prie sriubos ir salotų

Kiekvieną penktadienį aš planuoju savaitgalio patiekalus. Neįprastai malonu palepinti savo šeimą savaitgalį. Dažnai namuose pakvimpa pyragėliai su sūriu ir žalumynais. Jie tinka prie bet kokio patiekalo vietoje duonos, nors jie yra labai skanūs ir vieni.

Produktai šiems pyragėliams beveik visada yra šaldytuve, ir juos pagaminti nėra sunku.

pyragėliai

Labai skanūs pikantiški pyragėliai

Jums reikės:

  • Pieno 200 ml
  • Kiaušinių 2 vnt.
  • Druskos 0,5 šaukštelio
  • Kvietinių miltų 350 g
  • Kepimo miltelių 2 šaukštelių
  • Svogūnų laiškų saujos
  • Kietojo sūrio 50 g

Gaminimas:

Į dubenį supilkite 200 ml šilto pieno, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir išmaišykite. Į mišinį suberkite smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus ir tarkuotą kietąjį sūrį. Dar kartą išmaišykite. Tada suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Užminkykite tešlą.

Tešla gaunasi gana lipni, tačiau nereikėtų dėti daugiau miltų. Kad būtų patogiau, toliau minkykite ant gerai miltais pabarstyto paviršiaus.

Iškočiokite tešlą į 0,5–0,7 cm storio sluoksnį. Naudodami bet kokį turimą įrankį (mažą dangtelį, puodelį, dubenėlį), iš tešlos išpjaukite pusmėnulio formos pyragėlius.

pyragėliai

Kepkite pyragėlius gerai įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies.

Jei vietoj sūrio į tešlą įdėsite 200–250 g neriebios maltos mėsos, gausite ypač sočius pyragėlius.
Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Saldus derlius savo rankomis: išsamus aviečių auginimo vadovas

Avietės – vienos populiariausių ir gardžiausių uogų, kurias nesunku užsiauginti savo sode ar net balkone. Šios daugiametės uogakrūmės ne tik džiugina saldžiais vaisiais, bet...

Norite mesti rūkyti? Įvardijo paprastą, veiksmingą būdą

Nikotino priklausomybė yra rimta problema, prilygstanti priklausomybei nuo alkoholio ar kitų psichoaktyviųjų medžiagų. Vis dėlto, pasak gydytojo narkologo ir psichiatro Jevhen Skrypnyk, jos atsikratyti...
---