Aš jį gaminu kiekvieną sekmadienį!
Ingredientai:
- kiaušiniai – 3 vnt.
- cukrus – 200 g
- vanilinas – 1 žiupsnelis
- druska – 1 žiupsnelis
- lydytas ir atšaldytas sviestas – 75 g
- grietinė – 150 g
- miltai – 240 g
- kepimo milteliai – 1 valgomasis šaukštas
- uogos ir vaisiai pagal skonį
Paruošimas:
- Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi iki purios masės. Įberkite vanilino ir supilkite ištirpintą bei atvėsintą sviestą.
- Plakite maišytuvu iki vientisos masės.
- Suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir iš jų suminkykite tešlą.
- Į tešlą įdėkite persikų, ananasų ar uogų gabalėlių.
- Tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
- Kepkite 180°C temperatūroje 35-40 minučių.
- Išimkite paruoštą pyragą, atvėsinkite ir apiberkite cukraus pudra.
Gero apetito!