Šiandien išmokysime, kaip balandėliai gali būti paruošti daug greičiau ir paprasčiau. Juos valgome su visa šeima 3–4 dienas. Šis receptas yra naudingas kiekvienai namų šeimininkei, nes tai tikrai taupo laiką, o pats patiekalas pasirodo labai skanus.
TINGINIŲ BALANDĖLIAI
Jums reikės:
- 1 kg maltos mėsos
- 2 kiaušiniai
- 1 kg kopūstų
- 1-2 šaukštai virtų ryžių
- 2 svogūnai
- druska, pipirai pagal skonį
Padažui:
- 5 šaukštai pomidorų pastos
- 4–5 šaukštais grietinės
- 2 morkos
- 1-2 svogūnai
- 5 skiltelės česnako
- 300 ml karšto virinto vandens
- druska, pipirai pagal skonį
Gaminimas:
Smulkiai supjaustykite kopūstus ir užpilkite verdančiu vandeniu maždaug 10 minučių. Padėkite kopūstus į kiaurasamtį ir leiskite skysčiui nutekėti.
Iš anksto paruoškite ryžius ir maltą mėsą. Turiu sumalti kiaulieną, ryžius reikia nuplauti ir virti ant silpnos ugnies, kol pusiau išvirs, maždaug 10–12 minučių po virimo. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
Giliame dubenyje sumaišykite kopūstus su ryžiais, malta mėsa, kiaušiniais ir svogūnais. Pagardinkite druska, pipirais pagal skonį, įpilkite mėgstamų prieskonių (aš naudoju Provanso žoleles). Gerai išmaišykite.
Iš gauto mišinio drėgnomis rankomis suformuokite kotletus. Sudėkite ruošinius ant kepimo skardos, suteptos augaliniu aliejumi. Įdėkite juos kepti į orkaitę 25-30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Norėdami paruošti padažą, į keptuvę, su įkaitintu augaliniu aliejumi, sudėkite supjaustytą kubeliais svogūną. Kepkite 3 minutes iki aukso rudos spalvos, retkarčiais pamaišydami.
Morkas sutarkuokite ir sudėkite į keptuvę su svogūnu, išmaišykite. Kepkite morkas su svogūnais ant silpnos ugnies dar 5–7 minutes, kol suminkštės.
Svogūnus su morkomis užpilkite pomidorų pasta ir grietine. Druska, pipirai ir pridėkite provanso žolelių. Troškinkite morkas su svogūnais ir padažu dar 5 minutes.
Česnaką išspauskite ir įmaišykite į padažą, užpilkite karštu virintu vandeniu. Troškinkite ant silpnos ugnies dar 3–4 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Kai praeis laikas išimkite iš orkaitės, užpilkite karštu padažu, tolygiai paskirstydami padažą per visą paviršių. Ir kepkite dar 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Štai viskas, tinginių balandėliai yra paruošti. Gero apetito!