Sultingi ir labai traškūs!
Ingredientai:
- miltai – 500 gramų
- degtinė – 4 šaukštai
- druska – 1 šaukštelis
- karštas vanduo – 300 ml
Įdarui reikės:
- maltos jautienos – 200 gramų
- maltos avienos – 200 gramų
- paprikos miltelių – 1 šaukštelio
- svogūnų – 300 gramų
- žalumynų pagal poreikį
- druskos – 1 šaukštelį
- kmynų pagal skonį
- maltų juodųjų pipirų – 1 šaukštelio
- kepimo aliejaus
Paruošimas:
- Į dubenį suberkite persijokite miltus, tada užpilkite karštu vandeniu ir įdėkite druskos bei įpilkite degtinės. Iš pradžių maišykite šaukštu, tada minkykite rankomis. Palikite tešlą 5 minutėms, tada vėl minkykite. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kuriam laikui pastovėti.
- Sumaišykite maltą mėsą, suberkite visus prieskonius ir smulkintą svogūną. Rankomis išminkykite tešlą, užpilkite vandeniu ir gerai išmaišykite šaukštu.
- Dar kartą perminkykite tešlą 5 minutes, kol ji taps vientisa ir nelips prie rankų, tada padalykite ją į 10 – 12 dalių. Palikite 5 minutėms.
- Ant miltais pabarstyto stalo, kiekvieną atskirtą tešlos dalį iškočiokite panašų į paplotėlį.
- Į vidurį įdėkite šaukštą maltos mėsos, šakute paskirstykite paplotėlio vienoje dalyje ir uždenkite antrą tešlos dalį, sandariai suspauskite kraštus.
- Kepkite čeburekus karštame augaliniame aliejuje, kol jie taps auksinės spalvos.
Skanaus!