Puiki braškių uogienė pagal „YouTube“ kanalo instrukcijas, kuriai nereikia jokių tirštinančių ingredientų.
Paprasta ir puiki uogienė!
Jums reikės:
- 1 kg šviežių braškių
- 200 g cukraus
- citrinos sulčių pagal skonį
PATARIMAS: Jei norite paruošti uogienę iš 2 kg braškių, naudokite 400 – 500 g cukraus.
Gaminimo eiga:
- Kruopščiai nuplaukite braškes.
Pašalinkite kotelius ir didesnes uogas galite supjaustyti mažesniais gabalėliais.
- Įdėkite jas į puodą.
Pagal skonį supilkite citrinos sultis ir suberkite cukrų.
- Leiskite pastovėti 20–30 minučių, kartais pamaišykite.
Per šį laiko tarpą braškės išleis sultis.
- Tada puodą padėkite ant viryklės ir nuolat maišydami užvirkite.
- Virkite taip, kad puodo turinys burbuliuotų ir maišykite.
- Virkite džemą, kol jis sutirštės, tada išbandykite jo tirštumą ant lėkštės.
Užlašinkite šiek tiek uogienės ant lėkštės ir jei ji atvėsusi sutirštėja, tada jau yra paruošta!
- Supilkite ją į sterilizuotus stiklainius.
Uždarykite sterilizuotais dangteliais ir leiskite atvėsti.
Gero apetito!