Paruoškite pasakiškai paprastą ir skanų obuolių pyragą pagal mūsų pateiktą receptą. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai supjaustyti obuolius ir apipilti juos šiuo kremo mišiniu.
Galite būti tikri: tokiam skanėstui niekas negalės atsispirti. Atrodo, kad obuoliai tinka bet kokio pyrago ruošimui. Pavyzdžiui, galima sumaišyti obuolius su cukrumi ir daug cinamono, o tada sluoksniuoti ant pagrindo, pabarstyti džiūvėsėliais ir kepti. Vis dėlto, šiandien turime kiek kitokį receptą. Puikaus skonio ir konsistencijos paslaptis – pudingas, kuris dedamas į mišinį.
Tiesiog užpilkite ant obuolių, pagardintų cukrumi ir cinamonu, pašaukite į orkaitę ir viskas.
Mažiau nei po valandos galėsite mėgautis kvapniu ir minkštu pyragu.
Dar šiltą pyragą galite patiekti su kaušeliu vanilinių ledų ir plakta grietinėle.
Jums reikės:
- 5-6 didelių obuolių
- 2 stiklinių miltų
- 1,5 stiklinės cukraus
- 0,5 stiklinės lydyto ir atvėsinto sviesto
- 0,5 stiklinės pieno
- 2 kiaušinių
- 1 pakuotės vanilinio pudingo + 2 šaukštų granuliuoto cukraus
- 1 valg. š. cinamono
- 1 valg. š. kepimo miltelių
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
Kaip gaminti?
- Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
- Paruoštus obuolius suberkite į dubenį, pabarstykite cukrumi, suberkite cinamoną ir įdėkite vanilės ekstrakto.
- Kruopščiai išmaišykite.
- Kepimo skardą arba formą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais.
- Vietoje to taip pat galite naudoti kepimo popierių.
- Kepimo formos dugną išklokite paruoštais obuoliais.
- Į didelį dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius ir pudingo miltelius.
- Suberkite cukrų, supilkite ištirpintą ir atvėsusį sviestą, pieną ir kiaušinius.
- Viską plakite mikseriu keletą minučių, kol masė taps vientisa.
- Jei tešla per tiršta, įpilkite daugiau pieno.
- Jei tešla per skysta, įberkite šiek tiek miltų.
- Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą.
- Pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 45 minutes.
Skanaus!