Šį tarkuotų bulvių ir mėsos vyniotinį iškart pamils visa šeima. Nieko nelaukite, išbandykite receptą!
Sudėtis
- 600 g bulvių
- 200 g sūrio
- 2 kiaušiniai
- 1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 1/2 šaukštelio druskos
Įdarui
- 400 g maltos mėsos
- 1 svogūnas
- kitos daržovės pagal skonį
Papildomai
- paprika
- 1 šaukštas pomidorų tyrės
- 3 šaukštai aliejaus
- druska, pipirai
- 200 ml karšto vandens
Paruošimas
Sutarkuokite bulves ir išspauskite sultis.
Įberkite druskos, kitų prieskonių, žolelių. Įmuškite kiaušinius.
Įmaišykite tarkuotą sūrį ir išklokite šios masės sluoksnį ant kepimo skardos.
Kepkite 180° C orkaitėje 20 minučių.
Nuvalykite ir supjaustykite daržoves.
Keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus, sudėkite mėsą, pagardinkite ir patroškinkite.
Sudėkite susmulkintą svogūną ir, jei naudojate, kitas daržoves. Pridėkite vandens ir troškinkite, kol išgaruos didžioji dalis skysčio.
Mėsą dėkite ant jau iškepto bulvių pagrindo ir susukite į ritinį.
Galima papuošti tarkuotu sūriu.
Kepkite 180° C temperatūros orkaitėje dar 15 minučių.