Ketvirtadienis, 17 balandžio, 2025

Naujausi

Taip paruoštos morkos yra dar skanesnės nei gruzdintos bulvytės: išbandykite šį neįprastą garnyrą!

Pabodo garnyrui ruošti bulves? Išbandykite kai ką neįprasto: net neabejojame, kad keptos morkos tikrai patiks jūsų šeimos nariams.

Jums reikės:

  • Morkų (maždaug 1 kg)
  • 50 g tarkuoto parmezano
  • 2 valg. š. džiūvėsėlių
  • Druskos
  • Maltų juodųjų pipirų
  • Kapotų petražolių
  • 4 česnako skiltelių (kiekį galite koreguoti)
  • Prieskonių (pagal skonį)
  • Žolelių (nebūtina)

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Nuskuskite morkas, nuplaukite ir išdžiovinkite.

Supjaustykite į 3-4 dalis.

Suberkite į dubenį ir apliekite aliejumi.

Įberkite pasirinktų prieskonių, druskos, maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite.

Išklokite skardą kepimo popieriumi.

Morkas dėkite ant kepimo skardos vienu sluoksniu.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Susmulkinkite česnaką ir suberkite ant morkų (galite naudoti ir česnako miltelius).

Į dubenį suberkite smulkintą parmezaną ir džiūvėsėlius. Viską gerai išmaišykite.

Po 20 minučių išimkite morkas iš orkaitės ir pabarstykite paruoštais pabarstukais.

Išmaišykite ir kepkite orkaitėje dar 10 minučių.

Dar kartą išmaišykite ir kepkite dar 10 minučių.

Iškeptas morkas dėkite į lėkštę ir pabarstykite kapotomis petražolėmis.

Patiekite.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

5 požymiai, kad kiaušinis sugedęs: vieno iš jų tikrai netikrinate

Kiaušiniai – populiarus produktas ir tikras Velykų simbolis, tačiau jie gali tapti pavojingi, jei suges. Kaip suprasti, ar kiaušinis saugus vartoti. Požymiai, kad kiaušinis sugedęs:...

Marmuriniai margučiai: kaip sukurti šedevrą iš natūralių ingredientų

Velykos – tai ne tik kvapnių velykinių kepinių ir bažnyčių varpų gaudesio metas, bet ir tikras margučių kūrimo menas. Paprastus kiaušinius galima paversti tikrais...
---