Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Svogūnų pyragas. Patiekalas, kuris gali būti valgomas ir šaltas

Svogūnų pyragas– tai patiekalas, kurį pagaminsite labai greitai. o jo skonis pakerės kiekvieną, jis skanus tiek šiltas, tiek jau atvėsęs.

Jums reikės:

  • šaldytos tešlos – 500 g
  • svogūnų – 3 vnt.
  • lydytas sūrelis – 200g
  • kiaušiniai – 3 vnt. (+1 tepimui)
  • žalumynų
  • druskos
  • paprikos miltelių

Gaminimas:

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, pakepinkite. Palikite atvėsti. Supjaustykite žalumynus.
Įmuškite 3 kiaušinius, suberkite papriką, druską, sūrį, žoleles, svogūnus. Gerai išmaišykite.

Iškočiokite pirmąją tešlos pusę. Įklokite ją į formą, ant viršaus sudėkite įdarą. Uždenkite antrąja tešlos dalimi. Kraštus užspauskite šakute. Pyragą aptepkite kiaušinio plakiniu, pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite 30-40 minučių.

Svogūnų pyragas gali būti valgomas ir vienas ir su mėgstamu padažu ar salotomis.

Svogūnų pyragas

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Saldus derlius savo rankomis: išsamus aviečių auginimo vadovas

Avietės – vienos populiariausių ir gardžiausių uogų, kurias nesunku užsiauginti savo sode ar net balkone. Šios daugiametės uogakrūmės ne tik džiugina saldžiais vaisiais, bet...

Norite mesti rūkyti? Įvardijo paprastą, veiksmingą būdą

Nikotino priklausomybė yra rimta problema, prilygstanti priklausomybei nuo alkoholio ar kitų psichoaktyviųjų medžiagų. Vis dėlto, pasak gydytojo narkologo ir psichiatro Jevhen Skrypnyk, jos atsikratyti...
---