Trapios tešlos sausainiai su cinamonu

Redaktorė L.
1 min. skaitymo

Šie sausainiai išsiskiria ypatingu aromatu ir trapumu. Kepinys bus dar skanesnis, jei naudosite riebų sviestą ir šviežią naminę grietinę.  Jei norite, kad cinamono aromatas būtų dar intensyvesnis, naudokite cinamono lazdelę, kurią susmulkinkite ir sumaišykite su cukrumi.

Jums reikės:

  • 50 g sviesto
  • 65 g cukraus
  • 60 g grietinės
  • 2 ml vanilės ekstrakto
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 200 g kvietinių miltų
  • 1 a.š. cinamono
  • Žiupsnelio druskos

Kaip gaminti?

Minkštą sviestą  sumaišykite su 40 g cukraus, įdėkite grietinės ir gerai išmaišykite.

Įmuškite kiaušinį, suplakite. Įberkite druskos ir kepimo miltelių,  įlašinkite vanilės ekstrakto, išmaišykite. Palengva berkite persijotus miltus.

Minkykite tešlą. Išminkykite ją į rutulį ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Iškočiokite tešlą  ir supjaustykite 4 cm juostelėmis. Formuokite nedidelius rombus. Pabarstykite su cukrumi sumaišytu cinamonu.

Kepkite 190 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

Linkime gero skonio!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *