Išbandykite šiuos nuostabaus skonio sviestinius raguolius, kuriuos paruošti yra tikrai labai paprasta. Tereikės kelių ingredientų, o rezultatas bus tiesiog nuostabus.
Jums reikės:
- 1 stiklinės šilto pieno (1 stiklinė = 200 ml)
- 1/4 stiklinės aliejaus (50 ml aliejaus)
- 1 kiaušinio
- 1 valg. š. cukraus
- 1 arb. š. druskos
- Maždaug 3 stiklinių išsijotų miltų (miltus berkite palaipsniui, pamatysite, kiek reikės)
- 1 pakelio sausų mielių
- 1 trynio
- Minkšto sviesto
- Pasirinkto įdaro
Kaip gaminti?
Pieną sumaišyti su aliejumi, kiaušiniu, cukrumi ir druska. Gerai išmaišykite.
Į mišinį suberkite miltus, sausas mieles ir rankomis minkykite tešlą.
Miltų berkite pagal poreikį, kad gautume vientisą, elastingą tešlą.
Pradėkite nuo 1 stiklinės miltų ir palaipsniui įberkite daugiau miltų, jei reikia.
Taip turi atrodyti paruošta tešla.
Palikite tešlą kilti.
Palaikykite šiltoje vietoje maždaug pusvalandį.
Ant stalviršio trumpai paminkykite tešlą.
Tešlą padalinkite į 2 dalis (arba galite palikti tik vieną dalį, bet man taip paprasčiau dirbti su tešla).
Kiekvieną iš jų iškočiokite į blyną, o tada padalykite į trikampius.
Aptepkite sviestu, pagal skonį galite dėti įdaro – pavyzdžiui, varškės, šokolado…
Susukite raguolius.
Ruošinius sudėkite ant sviestu išteptos kepimo skardos.
Uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pakilti, kol orkaitė įkais.
Aptepkite kiaušinio tryniu ir pašaukite į orkaitę.
Kepkite iki auksinės spalvos 180 laipsnių temperatūroje. Raguoliai bus nuostabiai minkšti ir elastingi.
Skanaus!
Video pamokėlė: