š pažįstamų namų šeimininkių dažnai girdžiu, kad mėgstamų patiekalų receptus jos gavo iš draugų, kolegų ar anytos. Tai – laiko patikrinti receptai. Aš taip pat gana dažnai prašau pasidalinti receptais. Pavyzdžiui, mano krikšto mama kepa tiesiog pasakiškai skanius kotletus. Visi juos giria! Ji sutiko pasidalinti šių kotletų receptu, todėl nieko nelaukdama noriu jums papasakoti, kaip išsikepti skaniausius kada nors valgytus kotletus.
Įdomu tai, kad šiame recepte vietoj džiūvėsėlių bus naudojamos manų kruopos. Manau, kad būtent tai ir yra šių kotletų sėkmės paslaptis.
Jums reikės:
- 600 g maltos mėsos (naudojau kiaulieną)
- 1 svogūno
- 1 bulvės
- 1-2 česnako skiltelių
- 100 g manų kruopų
- 100 ml vandens
- 1 kiaušinio
- druskos (pagal skonį)
- maltų juodųjų pipirų (naudojau pipirų mišinį)
- maltos kalendros (pagal skonį)
- saulėgrąžų aliejaus (kepimui)
Troškinimui:
- 80 ml vandens
- 1 lauro lapų
- 1-2 kvapiųjų pipirų žirnelių
- 1 česnako skiltelės
- 10-20 g sviesto
Kaip gaminti?
Iš mėsos pašalinkite riebalų perteklių ir plėvelę. Supjaustykite mažais gabalėliais.
Mėsmale arba blenderiu sumalkite mėsą.
Manų kruopas užpilkite kambario temperatūros vandeniu. Jei turite gazuoto mineralinio vandens, galite jį naudoti vietoj paprasto vandens.
Bulves ir svogūnus sutarkuokite. Nupilkite skysčio perteklių.
Maltą mėsą pagardinkite prieskoniais. Sutarkuokite arba išspauskite česnaką. Sumaišykite su mėsa.
Sumaišykite visus paruoštus ingredientus, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos. Viską gerai išmaišykite. Patartina palikti 15-20 minučių pastovėti.
Suformuokite kotletus. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus (proceso metu nuo faršo išsiskirs daugiau riebalų). Ant silpnos ugnies apkepkite kotletus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Dabar reikės patroškinti kotletus. Sudėkite juos į puodą, įdėkite lauro lapą, pagardinkite pipirais ir išspaustu česnaku. Dėkite gabalėlį sviesto. Įpilkite šiek tiek karšto vandens.
Leiskite vandeniui užvirti. Po 5 minučių išjunkite ugnį ir palikite kotletus uždengtus, kad apskrustų. Štai ir viskas!
Prie naminių kotletų labiausiai tinka bulvių košė ir marinuoti pomidorai (arba agurkai). Net išrankiausi vaikai šį patiekalą valgo su mielu noru.
Išbandykite šį receptą: net neabejoju, kad jis jums taip pat labai patiks. Pasidalinkite komentaruose, ar jums patiko šis patiekalas.