Sotus ir sveikas patiekalas! Drąsiai gaminkite!
Ingredientai:
- vištienos kepenėlės – 500 g
- svogūnai – 400 g
- pievagrybiai – 200 g
- morkos – 200 g
- sūris – 100-150 g
- grietinė – 350 g
- garstyčios – 1 valgomasis šaukštas
- pienas – 200 ml
- druska ir pipirai – pagal skonį
- pomidorai – 2 vnt.
- aliejus kepimo skardo patepimui
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Paruošimas:- Kepenėles užpilkite pienu 30 minučių.
- Morkas sutarkuokite rupia tarka, svogūną supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais, grybus supjaustykite griežinėliais, pomidorus – riekelėmis ir susmulkinkite krapus.
- Pagal savo skonį sumaišykite grietinę, garstyčias, krapus, druską ir pipirus, viską išmaišykite.
- Kepenėles supjaustykite gabalėliais, pagardinkite druska ir pipirais pagal savo skonį.
- Įdėkite kepenėles į riebalais išteptą formą, tada įdėkite pusę svogūno ir užpilkite 1/3 grietinės mišinio.
- Ant viršaus uždėkite grybus, likusį svogūną ir užpilkite dar 1/3 grietinės mišinio. Sekančiame sluoksnyje sudėkite morkas ir likusį grietinės mišinį.
- Sudėliokite pomidorus ir pagardinkite pagal savo skonį.
- Kepkite 180 °C temperatūroje 30-40 minučių. Tada išimkite formą iš orkaitės ir pabarstykite tarkuotu sūriu, kepkite dar 10-15 minučių.
Skanaus!