Trečiadienis, 19 kovo, 2025

Naujausi

Švelnus troškinys su grybais ir daržovėmis! Kepenėlės suteikia labai įdomų skonį

Sotus ir sveikas patiekalas! Drąsiai gaminkite!

Ingredientai:

  • vištienos kepenėlės – 500 g
  • svogūnai – 400 g
  • pievagrybiai – 200 g
  • morkos – 200 g
  • sūris – 100-150 g
  • grietinė – 350 g
  • garstyčios – 1 valgomasis šaukštas
  • pienas – 200 ml
  • druska ir pipirai – pagal skonį
  • pomidorai – 2 vnt.
  • aliejus kepimo skardo patepimui

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Paruošimas:
  1. Kepenėles užpilkite pienu 30 minučių.
  2. Morkas sutarkuokite rupia tarka, svogūną supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais, grybus supjaustykite griežinėliais, pomidorus – riekelėmis ir susmulkinkite krapus.
  3. Pagal savo skonį sumaišykite grietinę, garstyčias, krapus, druską ir pipirus, viską išmaišykite.
  4. Kepenėles supjaustykite gabalėliais, pagardinkite druska ir pipirais pagal savo skonį.
  5. Įdėkite kepenėles į riebalais išteptą formą, tada įdėkite pusę svogūno ir užpilkite 1/3 grietinės mišinio.
  6. Ant viršaus uždėkite grybus, likusį svogūną ir užpilkite dar 1/3 grietinės mišinio. Sekančiame sluoksnyje sudėkite morkas ir likusį grietinės mišinį.
  7. Sudėliokite pomidorus ir pagardinkite pagal savo skonį.
  8. Kepkite 180 °C temperatūroje 30-40 minučių. Tada išimkite formą iš orkaitės ir pabarstykite tarkuotu sūriu, kepkite dar 10-15 minučių.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

MAXIMA: Kiaulienos sprandinei – 33%, IKI: ARIMEX džiovintiems vaisiams ir riešutams – 40%. LIDL, RIMI, THOMAS PHILIPPS ir kt. 12 savaitės (2025.03.18–03.24) geriausios nuolaidos

12 savaitės nuolaidos: kur verta apsipirkti? (2025.03.17–03.24) Kainų analitikė Irena peržiūrėjo nuolaidos.lt pateiktus naujausius prekybos tinklų leidinius ir atrinko geriausias akcijas, kuriomis verta pasinaudoti šią...

Kodėl sunormalizuoti apetitą? Treneris paaiškino, kaip suvaldyti alkį

Daugelis žmonių susiduria su nuolatinio alkio jausmo problema, net po sočių valgymų. Kodėl negalite pasisotinti net ir daug pavalgę. Pasak eksperto, mokslininkai paaiškino, kad apetito...
---