Mūsų šeimoje šis kreminis desertas yra labai mėgstamas. Jis tikrai labai skanus, o paruošimui netenka sugaišti daug laiko!
Jums reikės:
Tešlai:
- 6 kiaušinių
- 6 valg. š. cukraus
- 5 valg. š. kvietinių miltų
- 1 valg. š. nesaldintos kakavos miltelių
- 1 arb. š. kepimo miltelių
Kremui:
- 1 pakelio vanilinio pudingo
- 250 ml vyšnių sulčių
- 100 ml vandens
- 250 g sviesto
- 200 g cukraus
- Vyšnių be kauliukų
Pyrago viršui:
- Plaktos grietinėlės
- Šokolado drožlių
- Kakavos miltelių
- Vyšnių
Kaip gaminti?
Atskirkite baltymus nuo trynių.
Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi.
Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakavos milteliais.
Išplakite kiaušinių baltymus ir įmaišykite į tešlą.
Tešlą sluoksniuokite ant kepimo popieriumi išklotos 30 x 35 cm kepimo skardos.
Kepkite 170 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Patikrinkite dantų krapštuku, ar pyragas iškepęs.
Vanilinį pudingą išplakite su vyšnių sultimis ir vandeniu.
Sviestą išplakite su cukrumi ir įmaišykite į kremą.
Įmaišykite vyšnias (kiekį pasirinkite pagal skonį).
Sluoksniuokite paruoštą kremą ant pyrago.
Papuoškite plakta grietinėle, šokolado drožlėmis, kakavos milteliais ir vyšniomis.
Skanaus!