Šeštadienis, 25 sausio, 2025

Naujausi

Sužinokite, kaip pasigaminti labai skanų, naminį sviestą namuose

Moksliškai įrodyta, kad ekologiški produktai yra sveikesni, nes juose nėra antibiotikų ar genetiškai modifikuotų ingredientų. Juose yra sveiki riebalai. Vienintelis ekologiškų produktų trūkumas gali būti jų kaina. Žinoma, jie yra brangesni už paprastus produktus.

Antibiotikai ir GMO

Ekologiškas aliejus yra sveikesnis nei įprastas, nes ekologiškai auginamos karvės negauna augimo hormonų ir antibiotikų. Jas maitina tik ekologiškais maisto produktais, kuriuose nėra GMO. Ne mažiau kaip 30% ekologiškų pašarų sudaro žolės ganymo laikotarpiu. Jei karvė serga ir jai reikia antibiotikų, ji pašalinama iš ekologinės gamybos.

Riebalų rūgštys

Ekologiniame aliejuje yra sveikų riebalų. Mokslininkai išbandė keletą sviesto tiekėjų. Jie apsvarstė skirtingų riebalų rūgščių kiekį kiekviename prekių ženkle. Paaiškėjo, kad organiniuose aliejuose yra mažiau trans-riebalų nei įprastas aliejus ir daugiau Omega-3 ir Omega-9 riebalų rūgščių.

Aplinka

Ekologinis ūkininkavimas yra naudingas aplinkai, nes jis prisideda prie biologinės įvairovės išsaugojimo, didinant skirtingų rūšių skaičių ir stiprinant žemės ūkio paskirties žemės ekosistemą.

Kaip pasigaminti naminį, organinį, sviestą:

Sudėtis:

  • 300 ml riebios grietinėlės
  • jūros druska pagal skonį

Paruošimas:

1. Supilkite grietinėlę į 500 ml stiklainį, gerai užsukite ir kratykite, kratykite, kol atsiskirs sviestas nuo pasukų. Tai gali trukti nuo kelių minučių iki plius minus pusvalandžio.

2. Nukoškite sviestą. Likusias pasukas galite panaudoti blynams kepti.

3. Dėkite sviestą į dubenį su labai šaltu vandeniu, nuplaukite maigydama rankomis ir suformuokite į vieną gabaliuką.

4. Jei norite – padruskinkite.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---