Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Susmulkinkite svogūną, obuolį ir įpilkite citrinos sulčių: išgėrę vos 1 šaukštą pamiršite kosulį!

Tai – veiksmingiausias receptas kosuliui palengvinti vos per kelias minutes: palengvėjimą pajusite tiesiog akimirksniu!

Kai pajuntame, kad susirgome, dažniausiai keliaujame į vaistinę, kur galima įsigyti vaistų ar papildų simptomams lengvinti.

Vis dėlto, efektyvių priemonių, padedančių nuslopinti nemalonius simptomus, galima pasigaminti ir savo namuose.

Nepamirškite, kad mūsų močiutės tikrai žinojo veiksmingų receptų, kurie padeda kovoti su peršalimu.

Ši natūrali priemonė veikia labai greitai ir padeda pamiršti kosulį.

Obuolys, česnakas ir svogūnas

Jums reikės:

  • 1 obuolio
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 citrinos
  • 1 valg. š. medaus
  • Stiklinio indo su dangteliu

Kaip gaminti?

Svogūną nulupkite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite kubeliais.

Nuplaukite obuolį, išimkite šerdį ir taip pat supjaustykite kubeliais.

Nulupkite ir susmulkinkite česnako skilteles.

Susmulkintus ingredientus suberkite į stiklinį indą.

Įdėkite medaus ir įspauskite citrinos sulčių.

Kruopščiai išmaišykite, užsukite dangtelį  ir leiskite pastovėti mažiausiai 3-4 valandas (laikykite atokiau nuo saulės spindulių).

Geriausia palikti pastovėti per naktį.

Perkoškite per sietelį į švarų stiklainį ir padėkite į šaldytuvą.

Kaip vartoti? Suaugusiems – po 1 valgomąjį šaukštą ryte ir vakare, vaikams – po 1 arbatinį šaukštelį ryte ir vakare.

Šis receptas padeda išvengti gripo ir peršalimo, taip pat greitai palengvina kosulį.

Tai – puikus antioksidantų šaltinis.

Visą procedūrą galite peržiūrėti prisegtame vaizdo įraše straipsnio pabaigoje.

Lauro lapų sirupas

Jums reikės:

  • 1 stiklinės granuliuoto cukraus
  • 1 stiklinės verdančio vandens
  • 1 citrinos
  • 10 lauro lapų
  • 1 valg. š. sodos

Kaip gaminti?

Į dubenį supilkite atvėsusį virintą vandenį ir suberkite lauro lapus.

Kruopščiai nuplaukite kiekvieną lapą atskirai.

Nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.

Į puodą įpilkite nedidelį kiekį vandens – tiek, kad apsemtų dugną.

Įberkite 1 stiklinę cukraus (balto arba rudojo).

Puodą pastatykite ant ugnies ir pakaitinkite jo turinį ant silpnos ugnies.

Maišykite, kol cukrus karamelizuosis.

Kai ištirpęs cukrus bus vienodos konsistencijos ir auksinės rudos spalvos, įpilkite 1 stiklinę verdančio vandens.

Gerai išmaišykite, kad cukrus gerai susimaišytų su vandeniu.

Sudėkite lauro lapus ir vėl išmaišykite.

Puodą uždenkite dangčiu.

Virkite ant silpnos ugnies 3 minutes.

Praėjus šiam laikui, puodą nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.

Į kitą dubenį įpilkite vandens ir sumaišykite su 1 šaukštu sodos.

Įmerkite į jį popierinį rankšluostį ir kruopščiai nuplaukite citriną.

Vietoj šio žingsnio citriną taip pat galite nuplikyti karštu vandeniu.

Nuplaukite ir nusausinkite.

Pusę citrinos supjaustykite griežinėliais, o iš kitos pusės išspauskite sultis.

Kai sirupas puode atvės, supilkite jo turinį į stiklainį.

Sudėkite citrinos griežinėlius ir supilkite  citrinos sultis. Išmaišykite.

Užsukite dangtelį. Padėkite į šaldytuvą.

Šį sirupą nuo kosulio vartokite po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną.

Svogūnai ir lauro lapai

Jums reikės:

  • 1/2 kg svogūnų
  • 200 ml vandens
  • 3-4 lauro lapų
  • 250 g medaus

Kaip gaminti?

Nuimkite viršutinius svogūnų lukštus (galite palikti apatinius). Supjaustykite svogūnus ketvirčiais.

Sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu.

Suberkite lauro lapus ir pastatykite puodą ant viryklės.

Lauro lapai neutralizuoja dominuojantį svogūnų aromatą, tačiau tai nėra vienintelis lauro lapų privalumas.

Viską virkite žemoje temperatūroje maždaug 1 valandą.

Jei reikia, įpilkite vandens, kai jis išgaruos.

Pasibaigus virimo laikui, nuovirą perfiltruokite per storą sietelį.

Kai skystis atvės, įdėkite 250 g medaus.

Šį natūralų mišinį supilkite į stiklinį indą, uždarykite dangteliu ir laikykite šaldytuve.

Vartokite po 2 valgomuosius šaukštus 3 kartus per dieną.

Gerkite šį sirupą 3 dienas arba tol, kol kosulys praeis.

Jau po pirmos dienos turėtumėte pajusti palengvėjimą.

Svogūnai yra populiarus naminių sirupų ingredientas dėl savo antivirusinių ir antibakterinių savybių.

Svogūnų sultys gali padėti suskystinti gleives ir padėti lengviau atsikosėti.

Būkite sveiki!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---