Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Naminis minkštas sūris iš jogurto: neįtikėtinas receptas

Nėra reikalo pirkti sūrio, jei galite jį pasigaminti namuose. Kam leisti pinigus už produktą, kurio sudėtis nepatikima? Iš jogurto ir pieno galite pasigaminti visiškai natūralų minkštą sūrį, naudodami naminius ingredientus, kuriais esate tikri.

Į galutinį produktą galite įdėti šviežių bazilikų ir suteikti jam nuostabų skonį. Tokio sūrio parduotuvėse nerasite! Pabandykite jį pasigaminti patys ir nustebsite, kaip greitai ir lengvai tai padaroma.

KAIP PASIGAMINTI MINKŠTĄ SŪRĮ IŠ JOGURTO

Kad sūris būtų tobulas, turėtumėte naudoti specialiai paruoštą indą. Įkaitinkite atsuktuvą ir nedidelio plastikinio kibirėlio ar padėklo dugne padarykite skylutes. Tai idealus indas sūriui gaminti.

Sudedamosios dalys:

  • Pienas 1 l
  • Jogurtas 200 g
  • Kiaušinis 3 vnt.
  • Druska 7 g
  • Bazilikai 30 g

Gaminimo eiga:

Dubenyje suplakite kiaušinius. Supilkite tirštą jogurtą ir gerai išmaišykite.

Supilkite pieną į puodą. Pasūdykite, išmaišykite ir padėkite ant ugnies. Kai užvirs, stipriai maišydami sumažinkite ugnį. Nuolat maišydami atsargiai supilkite jogurto mišinį.

Supilkite jį į pieną ir virkite taip dar 5-6 minutes.

Perlenkite marlę į du sluoksnius ir uždenkite ja kiaurasamtį arba sietelį. Padėkite po juo puodą. Supilkite sūrio mišinį į sietelį ir palaukite, kol išrūgos nutekės.

Kai skystis nubėgs, sūrio mišinį, nenuimdami marlės, perkelkite į paruoštą skylėtą indą. Įdėkite jį į gilų dubenį. Uždenkite sūrį marle. Ant viršaus uždėkite svorį (stiklainį su vandeniu) ir palikite taip 3 valandoms.

Kad sūris geriau išlaikytų formą, galite jį dar valandai padėti į šaldytuvą. Tada beliks nuimti marlę, perkelti produktą ant medinės lentelės ir atsargiai supjaustyti. Šis sūris su vaisiais ir riešutais yra ne tik užkandis, bet ir tikras malonumas. Ar patiko jums šis receptas? Pasidalinkite juo su savo draugais!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---