Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Unikalus sūrio pyragas: receptas iš Japonijos, kur kepama kasdien!

Šis pyragas vadinamas japonišku. Bet sprendžiant iš ingredientų, recepto autorius yra italas. Pyragas paruošiamas lengvai ir paprastai, jį sudaro patys paprasčiausi ir prieinamiausi produktai.

Pyragas neįtikėtinai skanus, subtilus, minkštas ir svarbiausia – mažai kaloringas.

Jums reikės:

140 g cukraus;

250 g maskarponės sūrio

60 g kukurūzų miltų (arba kukurūzų krakmolo)

60 g kvietinių miltų

žiupsnelio druskos

100 ml pieno

50 g sviesto (kambario temperatūros)

šaukšto citrinos sulčių

6 kiaušinių

vieno pakelio kepimo miltelių.

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 160ºC temperatūros, į ją įdėkite kepimo skardą su vandeniu. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Išsijokite miltus ir krakmolą. 5 minutes vidutiniu greičiu plakite maskarponės sūrį su sviestu ir pienu.

Į sūrį supilkite trynius, miltus su krakmolu, šaukštą citrinos sulčių ir žiupsnelį druskos. Viską plakite tris minutes vidutiniu greičiu. Baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų. Į tešlą baltymus sudėkite dalimis. Viską švelniai išmaišykite.

Tešlą supilkite į sviestu pateptą formą. Padėkite kepimo indą į skardą su vandeniu. Kepkite pyragą 160ºC temperatūroje mažiausiai 55 minutes. Patikrinkite tortą dantų krapštuku. Leiskite pyragui atvėsti formoje, tada išimkite ir palikite pastovėti dar bent pusvalandį.

Ant jo galite pabarstyti cukraus pudros, patiekti pyragą galite su grietine, uogiene ar šviežiais vaisiais.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---