Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Sūrio duona, kurią mėgsta visa mano šeima: užtruksite tik 30 minučių!

Visiems sūrio mėgėjams šiandien paruošėme šio puraus sūrio pyrago ruošimo instrukcijas  pagal Lezzet Tutkun receptą.

Procedūra yra labai paprasta, o skonis – tikrai puikus!

Jums reikės:

  • 1 valg. š. granuliuoto cukraus (20 gramų)
  • 1 arb. š. sausų mielių (5 gramų)
  • 1 kiaušinio
  • 1 stiklinės šilto pieno (200 ml)
  • 3 valg. š. augalinio aliejaus (30 ml)
  • 2,5 stiklinės kvietinių miltų (300 gramų)
  • 1 arb. š. druskos (6 gramų)

Įdarui:

  • 100 gramų čederio sūrio
  • 100 gramų fetos sūrio

Viršui:

  • 1 kiaušinio trynio

Kaip gaminti?

Į dubenį suberkite cukrų ir sausas mieles.

Supilkite šiltą pieną ir aliejų, įmuškite kiaušinį.

Viską gerai išmaišykite.

Suberkite miltus ir išmaišykite tešlą.

Pasūdykite.

Dar kartą gerai išmaišykite ir uždenkite.

Leiskite pakilti 30 minučių.

Čederio sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su fetos sūriu, kurį supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Sūrį padaliname į dvi lygias dalis.

Iš vienos pusės paspausdami sūrį suformuokite rutulį.

Pakilusią tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto stalviršio ir suspauskite, kad gautumėte blyną.

Į centrą dėkite paruoštą sūrio rutulį, uždenkite tešla ir vėl suformuokite blyną.

Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Viršų aptepkite plaktu kiaušinio tryniu.

Pabarstykite likusia sūrio dalimi.

Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

Kepkite maždaug 20-25 minutes.

Skanaus!

Video pamokėlė:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---