Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Sultinga ir švelni rožinė lašiša kepta orkaitėje! Išbandykite!

Kepta rausva lašiša yra gana sausa ir sprangi, o kepta medaus padaže visada atrodo sultinga, švelni ir labai skani! 

Jums reikės:

  • Lašiša – 700–800 g
  • Sviestas – 100 g
  • Medus – 1,5–2 šaukštai.
  • Sojos padažas – 5 šaukštai.
  • Garstyčios – 2 šaukštai.
  • Druska pagal skonį
  • Juodieji pipirai pagal skonį

Gaminimas

Lašišą reikia atskirti nuo žvynų, pašalinti pelekus, uodegą, galvą.  Supjaustykite porcijomis ir pabarstykite druska ir pipirais iš abiejų pusių.

Norėdami paruošti padažą, paimkite nedidelį puodą. Į jį įdėkite sviesto, sojos padažo, medaus ir garstyčių. Padažą kaitinkite ant viryklės ant vidutinės ugnies. Visi ingredientai turėtų būti visiškai ištirpinti, konsistencija turėtų būti tolygi.

Kepimo indą įtieskite kepimo popieriumi, sudėkite lašišą. Užpilkite žuvį padažu. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių.

Lašiša paruošta, patiekite su mėgstamomis daržovėmis ir pasirinktu garnyru.

lašiša

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---