Puikus „YouTube“ kanalo deserto receptas, kurį galite greitai paruošti. Šis pyragas yra itin kreminis, skanus ir minkštas. Jei jums patinka kokosas, būtinai išbandykite šį receptą!
Jums reikės:
Tešlai:
- 4 didesnių kiaušinių
- 5 valgomų šaukštų be kaupo rudojo cukraus
- 5 valgomų šaukštu su kaupu miltų
- 100 ml aliejaus
- 100 ml vandens
- 1 šaukštų kakavos miltelių
- 1 šaukšto romo (nebūtina)
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 1 pakelio vanilinio cukraus
Viršutiniam sluoksniui:
- 1 litro pieno
- 5 šaukštų rudojo cukraus
- 5 šaukštų miltų
- 1 pakelio vanilės skonio pudingo
- 200 g kokosų drožlių
- 150 g sviesto arba margarino (kambario temperatūros)
Glajui:
- 200 g šokolado
- 4 šaukštų aliejaus
- Šis pyragas gali būti ir be glajaus, ant viršaus tiesiog pabarstykite nedaug kokoso.
Gaminimo eiga:
Pirmiausia įjunkite orkaitę 200 laipsnių temperatūroje, paruoškite maždaug 30 × 20 matmenų kepimo indą. Galite naudoti kepimo popierių arba patepti aliejumi ir pabarstyti miltais.
Kiaušinių baltymus išplakite iki putų, palaipsniui įpilkite cukraus ir vanilinio cukraus.
Maišykite tol, kol cukrus ištirps. Galiausiai supilkite trynius ir maišytuvu sumaišykite juos su baltymais ir cukrumi.
Suberkite visus kitus ingredientus, aliejų, vandenį, romą, miltus, kakavą, kepimo miltelius. Švelniai sumaišykite su virtuviniu kombainu ir supilkite į kepimo skardą. Nedelsdami pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 minutes.
Viršutinis sluoksnis:
Miltus, cukrų ir vanilinį pudingą sumaišykite su 200 ml pieno.
Gautą masę kaitinkite, ir kai pradės virti, supilkite likusį pieną, leiskite užvirti, kad gautųsi tirštas pudingas, atvėsinkite. Įdėkite kambario temperatūros sviesto ir viską išplakite maišytuvu.
Tada įmaišykite 150 g kokosų. Jei įdaras šiek tiek per skystas, įdėkite pusvalandžiui į šaldiklį arba valandai į šaldytuvą, kad sustingtų. Tepkite kremą ant iškepto atšaldyto pyrago.
Galiausiai, ant viršaus užpilkite ištirpintą šokoladą su keturiais šaukštais aliejaus ir pabarstykite likusiais 50 g kokoso. Trumpai įdėkite į šaldytuvą, kad šokoladas galėtų sustingti, supjaustykite ir mėgaukitės.
Skanaus!