Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Aguonų štrudelis prie arbatos: puikus vengriškas desertas!

Pasigaminkite šį klasikinį aguonų štrudelį pagal paprastą receptą.

Jei anksčiau jums yra tekę kepti aguonų štrudelį, tačiau rezultatas jus nuvylė, būtinai išbandykite šį receptą, kuris tikrai pateisins jūsų lūkesčius.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 3 arb. š. šviežių mielių (12 g)
  • 100 ml pieno
  • 1 valg. š. cukraus
  • 250 g + 50 g kvietinių miltų
  • 1/4 arb. š. druskos
  • 125 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 1 kiaušinio trynio

Aguonų įdarui:

  • 240 g aguonų
  • 200 g cukraus
  • 50 g razinų
  • 100 g datulių
  • 100 ml pieno

Aptepimui:

  • 1 kiaušinio baltymo

Kaip gaminti?

Mieles sutrupinkite į dubenį, suberkite cukrų, supilkite šiltą pieną. Šaukštu išmaišykite ir palikite 5-7 minutes pastovėti.

Į kitą dubenį išsijokite miltus ir suberkite druską.

Į dubenį su miltais sudėkite minkštą sviestą, išmaišykite rankomis, suberkite cukrų ir minkykite rankomis, kol susidarys biri tešla.

Nedideliame dubenėlyje šakute išplakite kiaušinį su tryniu.

Supilkite į mažą įdubimą tešlos viduryje.

Supilkite masę su mielėmis ir gerai išmaišykite.

Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalo, pabarstykite likusiais miltais ir išminkykite vientisą tešlą.

Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, suvyniokite į foliją ir 1,5 h palaikykite šaldytuve.

Paruoškite aguonų įdarą: suberkite aguonas į gilų dubenį, užpilkite karštu vandeniu ir palikite 10 minučių pastovėti.

Aguonas nuvarvinkite per sietelį ir, jei reikia, nuplaukite.

Aguonas ir cukrų du kartus sumalkite mėsmale.

Į aguonų mišinį suberkite smulkintas datules ir razinas. Išmaišykite.

Šį mišinį suberkite į puodą. Įpilkite šilto pieno.

Virkite, kol aguonos suminkštės (30-40 minučių).

Išimkite iš šaldytuvo tešlą. Iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus.

Tešlos viršų aptepkite kiaušinio plakiniu ir tepkite atvėsusį įdarą.

Tešlos kraštus užlenkite taip, kad įdaras neiškristų, susukite ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Uždenkite folija ir padėkite į šaldytuvą 30-35 minutėms.

Tešlą aptepkite likusiu kiaušinio plakiniu ir  dantų krapštuku pradurkite iš viršaus skylutes, kad vyniotinis neišbrinktų ir iškeptų tolygiai.

Kepkite 30 minučių iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Palaukite, kol atvės, ir patiekite.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---