Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Geriausias aguoninis štrudelis! Kvepiantis ir skanus įdaras – jūs turite tai paragauti!

Kvapnus aguonų štrudelis yra mėgstamas daugelio saldumynų mėgėjų, tačiau tešla ne visada gaunasi minkšta, o įdaras ne visada gaunasi sodraus skonio ir pakankamai drėgnas. Pagal šį receptą jums tikrai pavyks tinkamai paruošti aguonas ir didžiuositės, galėdami štrudelį patiekti svečiams ir savo šeimai!

Jums reikės:

  • 500 g rupių miltų
  • 10 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 100 g cukraus
  • 1 kubelio šviežių mielių
  • Žiupsnelio druskos
  • 300 ml pieno

Įdarui:

  • 220 g maltų aguonų
  • 90–100 g cukraus pagal skonį
  • 1 šaukšto vanilinio cukraus
  • Citrinos žievelės nuo 1 citrinos (ekologiškos)
  • 100 ml pieno

Gaminimo eiga:

Pirmiausia paruoškite tešlą.

Į dubenį sutrupinkite mieles, įpilkite po vieną šaukštelį cukraus ir miltų, supilkite pieną, sumaišykite ir palikite kurį laiką pastovėti. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu, kad mielės pradėtų aktyvuotis.

Tuo tarpu į didesnį dubenį supilkite persijotus miltus, kuriuos sumaišykite su cukrumi, druska ir aliejumi.

Viską tarpusavyje sumaišykite, palaipsniui įmaišykite suaktyvintas mieles ir pagaminkite vienalytę tešlą.

Leiskite tešlai pakilti šiltoje vietoje apie 30 minučių.

Tuo tarpu paruoškite aguonų įdarą.

Jei neturite maltų aguonų, paruoškite jas supylę į dubenį ir užpylę verdančiu vandeniu apie 2-3 cm virš aguonų. Leiskite joms pastovėti apie 30–60 minučių, kad nereiktų virti ant viryklės.

Tada nupilkite vandenį ir aguonas sumalkite elektriniu trintuvu.

Puode užvirinkite pieną su cukrumi, suberkite vanilinį cukrų, maltas ar jau paruoštas aguonas, citrinos žievelę. Taip virkite kelias minutes ir nukėlę nuo ugnies atvėsinkite.

Sudėkite pakilusią tešlą ant miltais pabarstyto stalviršio, padalinkite ją į 4 dalis ir kiekvieną iš jų iškočiokite į maždaug 3 mm storio stačiakampį.

Paruoštą aguonų įdarą tolygiai paskleiskite ant tešlos paviršiaus, susukite ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, o viršų patepkite trupučiu aliejaus.

Kol orkaitė įkais iki 200°C temperatūros, tegul aguonos tešloje išbrinksta, o tešla pakyla.

Tada kepkite apie 35-40 minučių.

Kepkite tol, kol štrudelis įgaus auksinę spalvą.

Iškepus galite apibarstyti persijota cukraus pudra ir supjaustyti.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---