Tai – geriausias marinuotų grybų receptas, kuriuo su manimi pasidalino anyta.
Tokiu būdu marinuotus grybus patiekiame per visas šventes.
Kiekvienas grybautojas žiemai turėtų paruošti bent kelis stiklainius marinuotų grybų.
Šis receptas yra labai paprastas, tačiau tikrai vertas jūsų dėmesio.
Sėkmės paslaptis yra labai paprasta: į marinatą reikia įdėti šiek tiek medaus. Tai suteiks grybams tiesiog nepakartojamą skonį.
Šių grybų visada rekomenduojame turėti namuose: jei netikėtai užsuktų svečiai, juos galėsite pavaišinti šiuo nuostabaus skonio užkandžiu.
Jums reikės:
- 2 kg smulkių grybų
- 2 nedidelių svogūnų
- 4 stiklinių vandens
- 1 stiklinės acto
- 2 šaukštų medaus
- 1 valg. š. druskos
- 6 lauro lapų
- 8 kvapiųjų pipirų žirnelių
- 1 valg. š. garstyčių sėklų
- Prieskonių (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Kruopščiai nuvalykite grybus.
Jei reikia, perpjaukite grybus per pusę (vis dėlto, idealiai tiks nedideli grybukai, kurių nereikia smulkinti).
Nulupkite svogūnus.
Supjaustykite pusžiedžiais.
Grybus ir svogūnus sudėkite į nedidelį puodą.
Virkite 5 minutes lengvai pasūdytame verdančiame vandenyje.
Sluoksniuokite į sterilizuotus stiklainius.
Užpildykite maždaug 3/4 stiklainių aukščio.
Dabar paruošime marinatą.
Puode užvirinkite vandenį su actu, medumi, garstyčių sėklomis, lauro lapais, druska ir pipirais.
Kai marinatas užvirs, supilkite jį ant grybų ir sandariai užsukite dangtelius.
Apverskite stiklainius aukštyn kojomis.
Palikite visiškai atvėsti.
Laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.