Karšta ir sodri sriuba mus šildo žiemą: maistingas sultinys atjaunina, o daržovės suteikia būtinų vitaminų. Todėl lėkštė sriubos pirmiausia yra neatsiejama šeimos vakarienės ar savaitgalio pietų dalis.
Bet jei standartinė sriuba jau atsibodo, jums reikia šio recepto! Tai ypač patiks tiems, kurie mėgsta lazaniją. Čia yra viskas, ką mėgstate: malta jautiena, smulkinti pomidorai ir, žinoma, unikalūs itališki prieskoniai.
Jums reikės:
- Maltos jautienos 300 g
- Svogūno 1 vnt.
- Pomidorų pastos 150 g
- Mėsos sultinio 750 ml
- Makaronų
- Morkų 2 vnt.
- Česnako 2 skiltelių
- Pomidorų 400 g
- Raudonėlio 1 šaukštelio
- Mocarelos pagal skonį
- Baziliko pagal skonį
- Druskos pagal skonį
- Lauro lapų pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Iš anksto paruoškite 750 ml sultinio ir palikite ten virusią mėsą kitam receptui.
Sumaišykite faršą su prieskoniais. Suformuokite mėsos kukulius šaukšteliu ir patroškinkite keptuvėje, kol jie paruduos. Suberkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką. Troškinkite dar 7 minutes.
Sutarkuokite morkas ir patroškinkite kitoje keptuvėje. Sudėkite jas kartu su mėsos kukuliais į puodą. Supilkite sultinį, įpilkite prieskonių. Supjaustykite pomidorus į mažus kubelius ir suberkite juos ten pat. Sumažinkite ugnį ir virkite 40 minučių.
Suberkite makaronus į verdantį sultinį ir virkite, kol suminkštės (apie 10 minučių). Prieš patiekdami, kiekvieną porciją pabarstykite tarkuota mocarela ir pastatykite į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių, keletui minučių.