Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Soti pupelių sriuba. Tikra atgaiva vėsiomis dienomis

Pupelių sriuba tinka, jei norite palepinti save ir savo artimuosius skaniu ir maistingu patiekalu. Pupelės yra nepaprastai sveikos. Jose yra daug baltymų, vitaminų A, B, E, kalcio, magnio, jodo, geležies ir kitų mikroelementų. Pupelių pranašumas su kitais skystų patiekalų komponentais yra tas, kad išvirtos jos išlaiko beveik visas maistines medžiagas. Kas gali nesidžiaugti!

Pupelių sriuba yra skani, tačiau ji turi nedidelį trūkumą. Pupelės verda labai ilgai. Todėl jas reikia mirkyti iš anksto kelias valandas. Bet tai nėra problema tiems, kurie nori mėgautis skaniu patiekalu.

Jums reikės:

  • Pupelių 400 g
  • Bulvių 3 vnt
  • Vandens 3 l
  • Ryžių 0,25 stiklinės
  • Svogūno 1 vnt
  • Morkų 1 vnt
  • Kvietinių miltų 1 valgomojo šaukšto
  • Saulėgrąžų aliejaus 30 ml
  • Juodųjų pipirų (maltų) 0,25 šaukštelio
  • Druskos pagal skonį
  • Žalumynų pagal skonį

sriuba

Gaminimas:

Pupeles per naktį mirkykite virintame atšaldytame vandenyje. Pupelės taps minkštos, taip pat atsikratys medžiagų, dėl kurių padidėja dujų susidarymas organizme.

Tada nuplaukite ir virkite pupeles, kol suminkštės. Tai užtruks maždaug 50–60 minučių.

Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Supjaustykite nuluptas morkas ir svogūnus kubeliais. Ryžius nuplaukite iki skaidrumo.

Užvirkite vandenį, suberkite pupeles, bulves, ryžius, pusę porcijos morkų ir svogūnų. Virkite 20 minučių. Tuo metu antrą dalį morkų ir svogūnų kepkite keptuvėje, kol pagels.

Į keptuvę suberkite miltus. Kepkite dar 1 minutę, kartkartėmis pamaišydami. Į sriubą supilkite apkeptas daržoves. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Virkite dar 7 minutes.

Į sriubą suberkite smulkintas žoleles. Sriuba yra skanus ir švelnus patiekalas. Jei norite, kad sriuba būtų sotesnė, į ją galite įdėti dešros ar rūkytos mėsos. Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---