Penktadienis, 18 balandžio, 2025

Naujausi

Purios cukinijų spurgytės! Šventėms jos taip puikiai tinka, tad nereikės jokių kitų užkandžių!

Tai fantastiškas cukinijų delikatesas – galite jas kepti orkaitėje arba virti aliejuje. Kad ir kokį paruošimo būdą pasirinksite, rezultatas bus fantastiškas!

Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale.

Norint pasigaminti 35 vnt. spurgyčių, jums reikės:

  • 1 vidutiniško dydžio cukinijos
  • 1 morkos
  • 1 mažo svogūno
  • 150 g paprastų miltų (1 stiklinės)
  • 250 ml vandens (1 stiklinės)
  • 4 kiaušinių
  • 50 g sviesto
  • 5 g druskos
  • 10 g kepimo miltelių
  • Kepimui tinkamo aliejaus

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Pirmiausia paruoškite daržoves.

Cukinijas, morkas ir svogūnus sutarkuokite į vieną dubenį, pasūdykite ir palikite pabūti, kol paruošite tešlą.

Kad paruoštumėte tešlą, į keptuvę įpilkite vandens, supjaustyto sviesto ir druskos.

Užvirkite ir į mišinį suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais – greitai išmaišykite ir nukelkite nuo liepsnos.

Sumaišykite į vientisą mišinį ir leiskite jam atvėsti.

Kol mišinys dar šiltas, maišydami tešlą, į ją įmaišykite po vieną kiaušinį.

Cukinijų mišinį išspauskite rankomis ir įmaišykite į tešlą.

Viską gerai išmaišykite.

Gautą tešlą šaukšteliu išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kepkite iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 18 minučių (stebėkite, kad nesudegtų).

Antrasis variantas – apkepti spurgytes pakankamame kiekyje aliejaus.

Linkime gero skonio!

Vaizdo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---