Penktadienis, 18 balandžio, 2025

Naujausi

Purios ir trapios orkaitėje keptos spurgytės. Minimalus riebalų kiekis ir fantastiškas skonis!

Paruoškite šias skanias ir purias spurgytes pagal „YouTube“ kanalo receptą.

Jums net nereikės nė lašo aliejaus ir jas galėsite iškepti orkaitėje, o ne išvirti aliejuje!

Jums reikės:

  • 1 kiaušinio
  • 200 ml šilto pieno
  • 70 g cukraus
  • 60 g sviesto
  • 450 g paprastų miltų
  • 7 g sausų mielių
  • 1/2 šaukštelio vanilės
  • 1/2 šaukštelio druskos

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Į dubenėlį supilkite šiltą pieną, įberkite cukraus, sausų mielių.

Gerai išmaišykite šluotele.

Tada įdėkite minkšto sviesto ir gerai išmaišykite.

Dabar į dubenį įmuškite vieną kiaušinį ir jį išplakite.

Įberkite šiek tiek druskos ir iš miltų pagaminkite tankią tešlą.

Sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele.

Leiskite apie 20 minučių pakilti.

Pakilusią tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto stalviršio.

Padalinkite į 16 maždaug vienodo dydžio dalių.

Kiekvieną iš jų susukite į kamuoliuką ir iškočiokite.

Visus gabalėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Apskritimo viduryje išpjaukite nedidelę skylutę.

Uždenkite medvilniniu rankšluosčiu ir palikite pakilti maždaug apie 30 minučių.

Tada spurgyčių viršų patepkite aliejumi, įdėkite į įkaitintą iki 180°C temperatūros orkaitę.

Kepkite apie 20 – 25 minutes.

Cukrines spurgas galite papuošti cukraus pudra, taip pat galite papuošti „Nutella“ kremu ir riešutais arba taip, kaip jums labiausiai patinka.

Skanaus!

Vaizdo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---