Šeštadienis, 22 vasario, 2025

Naujausi

Sotus vištienos troškinys: tobulas vieno puodo patiekalas

Jei ieškote jaukaus, aromatingo ir lengvai pagaminamo patiekalo vakarienei, šis sultingas vištienos troškinys yra būtent tai, ko jums reikia. Minkštutė vištiena, gausybė šviežių daržovių ir turtingas pomidorų sultinys sukurs nepriekaištingą skonį, kuris sušildys net šalčiausią dieną.

Vištienos troškinys: receptas

Vištienos troškinys: receptas

Ingredientai:

  • 700 g be kaulų ir odelės vištienos šlaunelių (apie 8 vnt.)
  • Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 3 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos
  • 2 morkos, nuluptos ir supjaustytos
  • 1 raudonoji paprika, supjaustyta
  • 1 cukinija, supjaustyta
  • 1 bulvė, supjaustyta
  • 1 a. š. paprikos miltelių
  • 1 a. š. kalendros miltelių
  • 1 a. š. džiovinto raudonėlio
  • 1 skardinė (800 g) konservuotų pomidorų
  • 500 ml vištienos sultinio (geriausia be druskos)
  • 2 šakelės šviežio čiobrelio
  • 1 v. š. baltojo vyno acto
  • 1 stiklinė smulkintų petražolių lapelių

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:
  1. Nuplaukite ir nusausinkite vištienos gabalėlius, pabarstykite druska ir pipirais.
  2. Dideliame puode ar storadugniame katile įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės-aukštos kaitros. Dėkite vištieną odelės puse žemyn, kepkite apie 4 minutes, kol apskrus, tuomet apverskite ir kepkite dar 3 minutes. Išimkite iš puodo ir atidėkite į šalį.
  3. Į tą patį puodą dėkite svogūną, česnaką, morkas, papriką, cukiniją ir bulvę. Pagardinkite paprikos, kalendros ir raudonėlio prieskoniais bei žiupsneliu druskos ir pipirų. Kepkite maišydami apie 7-8 minutes, kol daržovės suminkštės.
  4. Supilkite konservuotus pomidorus su sultimis, vištienos sultinį ir įdėkite čiobrelio šakeles. Naudodami medinį šaukštą suspauskite pomidorus, kad jie subyrėtų.
  5. Kai skystis užvirs, įdėkite atgal vištienos gabalėlius. Troškinkite atidengtame puode ant vidutinės kaitros apie 5 minutes, tada sumažinkite ugnį iki vidutinės-mažos ir uždenkite dangčiu (palikite nedidelį plyšį). Leiskite troškiniui virti 20-30 minučių, kol sultinys sutirštės, o vištiena taps ypač minkšta.
  6. Išimkite čiobrelio šakeles, įpilkite baltojo vyno actą ir pabarstykite smulkintomis petražolėmis. Patiekite karštą su duona ar ryžiais.

Patarimai ir variacijos

  • Jei norite sodresnio skonio, galite naudoti rūkytą papriką.
  • Pomidorus galite keisti šviežiais, jei jie yra sezono metu – tiesiog supjaustykite juos smulkiai.
  • Troškinį galite laikyti šaldytuve iki 4 dienų arba užšaldyti vėlesniam laikui.

Skanaus! Šis troškinys ne tik sušildys jus šaltą vakarą, bet ir taps vienu iš jūsų mėgstamiausių patiekalų.

Šaltinis: https://www.themediterraneandish.com/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tobulas citrininis morengų pyragas: receptas, kurį turite išbandyti

Ieškote deserto, kuris nustebins tiek skoniu, tiek išvaizda? Citrininis morengų pyragas – tai klasikinis desertas, kuriame puikiai dera traškus naminis pyrago pagrindas, gaivi ir...

Greipfrutai ir vaistai: pavojingas derinys vyresniems žmonėms

Nors greipfrutai yra naudingi sveikatai, vyresniems žmonėms jie gali kelti rimtą pavojų. Priežastis - šio vaisiaus sąveika su tam tikrais vaistais, kuriuos dažnai vartoja...
---