Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Vištienos kepenėlių pyragas šventiniam stalui

Ingredientai

„Biskvitui“:

  • vištienos kepenėlės – 1 kg
  • svogūnas – 1 vnt.
  • lydytas sūris – 1 pakelis
  • majonezas – 2 šaukštai
  • kiaušinis – 1 vnt.
  • druska – pagal skonį
  • miltai – pagal poreikį

Pertepimui:

  • svogūnai
  • morkos
  • druska
  • česnakai
  • virtas kiaušinis
  • kietasis sūris

Gaminimo eiga

Vištienos kepenėles permalame su mėsmale kartu su svogūnais ir lydytu sūriu. Įmušame kiaušinį, įdedame majonezo, druskos ir truputį miltų („tešla“ turi būti vandeninga). „Blynus“ kepame aliejuje, gerai įkaitintoje keptuvėje.

Paruoškite įdarą: pakepinkite smulkintus svogūnus ir tarkuotas morkas, kol suminkštės, pasūdykite pagal skonį ir atvėsinkite.

Virtą kiaušinį supjaustykite kubeliais, suberkite į daržoves, taip pat suberkite česnaką ir tarkuotą sūrį. Sumaišykite. Kiekvieną blyną aptepkite įdaru. Viską sluoksniuokite serviravimo lėkštėje. Šonus ir viršų aptepkite likusiu įdaru. Kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje 15–20 min.

Gatavą pyragą papuoškite žolelėmis ir patiekite.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---