Šios salotos yra labai skanios, greitai paruošiamos ir labai sočios.
Šias salotas ruošime be majonezo. Jei norite, grietinę galite pakeisti natūraliu jogurtu. Šias salotas galite naudoti ir kaip užtepėlę sumuštiniams.
Būtinai išbandykite!
Morkų poveikis sveikatai
- Morkos yra naudingos beveik viso kūno sveikatai.
- Šios daržovės palaiko imunitetą ir apsaugo nuo daugybės ligų.
- Apsaugo nuo laisvųjų radikalų žalos, todėl yra puiki vėžio prevencija.
- Antiseptinis ir detoksikuojantis poveikis.
- Palaiko virškinimą ir reguliarų tuštinimąsi.
- Padeda išvengti vidurių pūtimo ir pilvo skausmų.
- Stiprina ir valo širdies ir kraujagyslių sistemą.
- Širdies ir kraujagyslių ligų (infarkto, insulto, išeminės širdies ligos) profilaktika.
- Reguliuoja cholesterolio kiekį ir kraujospūdį.
- Padeda nuo odos ligų.
- Užtikrina kaulų ir dantų tvirtumą, apsaugo nuo osteoporozės.
- Pagerina odos, plaukų ir nagų būklę.
- Aprūpina organizmą vitaminu A, kuris būtinas geram regėjimui.
- Diuretinis poveikis: vandens kiekio organizme reguliavimas.
- Valo ir palaiko šlapimo takų ir inkstų sveikatą.
- Mažina šlapimo takų uždegimą ir akmenų susidarymą.
Pagalba metant svorį
- Morkos – vienos veiksmingiausių daržovių, padedančių kovoti su kūno riebalais. Morkose yra mažai kalorijų, tačiau šios daržovės yra labai maistingos.
- Jei norite numesti svorio, rekomenduojama kasdien valgyti morkas.
- Morkos gali būti naudojamos įvairiai, pavyzdžiui, puikiu pasirinkimu gali būti šviežios morkų sultys, salotos, padažai, kokteiliai, gėrimai ir mėsos garnyrai.
- Nepamirškite, kad daugiausia maistinių medžiagų yra šviežiose morkose.
- Mesdami svorį morkas valgykite kasdien bent po vieną kartą kartu su kitomis daržovėmis.
Sočios salotos su morkomis
Jums reikės:
- 5-6 vidutinio dydžio morkų
- 6 kietai virtų kiaušinių
- 3 česnako skiltelių
- 2 valg. š. grietinės
- žiupsnelio druskos
- žolelių (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Susmulkinkite česnaką ir sudėkite smulkiai pjaustytus virtus kiaušinius.
Išspaustą česnaką sumaišykite su grietine.
Išmaišykite.
Pagardinkite druska ir pasirinktomis žolelėmis.
Jei norite, galite įdėti, pavyzdžiui, porų, svogūnų laiškų ar tarkuoto obuolio.
Salotos gali būti pagamintos daugybe versijų.
Skanaus!