Naudinga bent kelis kartus per savaitę valgyti sriubą. O kad tai padaryti būtų lengviau, siūlome šį puikų bulvių ir mėsos kukulių sriubos receptą! Jame užkoduota paslaptis, kaip pasigaminti gardžią ir sočią sriubą.
Sudėtis
- 400 g maltos jautienos
- 1 kiaušinis
- 1/2 šaukšto manų kruopų
- 1 svogūnas
- 1 morka
- 3 bulvės
- 1 pomidoras
- 1 sauja petražolių
- 1/2 paprikos
- 1 skiltelė česnako
- 2-3 lauro lapai
- druska, pipirai pagal skonį
Paruošimas
Pirmiausia uždėkite kaisti puodą su vandeniu. Kol šyla, pradėkite ruošti maltą mėsą. Ją reikia pagardinti druska ir pipirais. Tada įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
Kad mėsos kukuliai būtų švelnūs, yra maža gudrybė. Į faršą įdėkite pusę šaukšto manų kruopų. Dar kartą išmaišykite.
Pradėkite formuoti mėsos kukulius. Kad faršas neliptų prie rankų, sudrėkinkite delnus vandeniu. Šaukštu paimkite maltos mėsos ir rankose susukite mažus kamuoliukus. Kai baigsite, padėkite mėsos kukulius į šaldytuvą.
Dabar galima pereiti prie sriubos. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite jį į puodą su verdančiu vandeniu. Lai vanduo vėl užverda.
Toliau pasirūpinkite morkomis. Jas reikia sutarkuoti stambia tarka. Baigęs sudėkite sutarkuotas morkas į puodą, kuriame jau verda svogūnai.
Nulupkite bulves ir gerai jas nuplaukite. Supjaustykite jas taip, kaip norite – juostelėmis, kubeliais ar kitokia forma. Sudėkite bulves į puodą šalia svogūnų ir morkų. Pasūdykite vandenį.
Palaukite, kol sultinys vėl užvirs, tada po vieną sudėkite mėsos kukulius. Troškinkite 15–20 minučių.
Paskutiniai žingsniai. Supjaustykite pomidorą mažais kubeliais. Tai suteiks malonaus rūgštumo nuostabiai bulvių ir mėsos kukulių sriubai.
Smulkiai supjaustykite petražoles. Paprikas reikia supjaustyti pusžiedžiais. Viską sudėkite į sriubą.
Galiausiai suberkite išspaustą česnaką ir pridėkite porą lauro lapų. Virkite dar 2-3 minutes.
Leiskite sriubai pastovėti apie pusvalandį.