Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Burnoje tirpstantis slyvų pyragas: paprastas receptas

Jei bent kartą išbandysite šį nuostabaus skonio pyragą, nebenorėsite kepti jokio kito!

Jums reikės:

  • 2 stiklinių miltų;
  • 1/3 stiklinės cukraus;
  • 200 g sviesto;
  • 1 kiaušinio;
  • 450-500 g slyvų;
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • šiek tiek vanilinio cukraus.

Kaip gaminti?

  1. Pirmiausia sutarkuokite šaldytą sviestą ir į gautą masę įmuškite kiaušinį.
  2. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, druską, cukrų ir vanilinį cukrų. Sumaišykite su sviesto ir kiaušinio mase.
  3. Suberkite kepimo miltelius ir minkykite tešlą. Išminkytą tešlą padalinkite į 2 nevienodas dalis ir suvyniokite į foliją ar maistinę plėvelę. Didesnį tešlos gabalėlį pusvalandį palaikykite šaldytuve, o mažesnį – šaldiklyje.
  4. Iš slyvų išimkite kauliukus, kiekvieną slyvą supjaustykite į 6 dalis.
  5. Iškočiokite didesnį tešlos gabalą, dėkite į kepimo indą, pabarstytą miltais. Išdėliokite slyvas.
  6. Šaldiklyje laikytą tešlą sutarkuokite ir pabarstykite slyvas.
  7. Kepkite 40–50 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Paruoštą pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---