Šeštadienis, 26 balandžio, 2025

Naujausi

Skanus ir paprastas slyvų pyragas. Jis minkštas ir purus – tiesiog tirpsta burnoje!

Puikus greito ir skanaus slyvų pyrago receptas. Jis yra minkštas ir nepaprastai skanus.

Šį puikų receptą jums radome „YouTube“ kanale.

Jums reikės:

  • minkšto sviesto 110 g;
  • cukraus 100 g;
  • vanilinio cukraus pagal skonį;
  • žiupsnelio druskos;
  • paprastų miltų 120 g;
  • kiaušinių 2 vnt.;
  • kepimo miltelių 1 arbatinio šaukštelio;
  • slyvų 9 vnt.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad jis suminkštėtų.

Įberkite druskos, vanilinio ir paprasto cukraus ir plakite, kol masė taps purios konsistencijos.

Įmuškite po vieną kiaušinį ir kiekvieną kartą gerai išplakite maišytuvu.

Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais, ir maišant mažu greičiu, suberkite į masę.

Slyvas perpjaukite į 2 dalis ir išimkite kauliuką.

Patarimas: rinkitės kietas slyvas, bet pirmenybę teikite saldžiai veislei.

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais, paskleiskite paruoštą tešlą, išlyginkite.

Ant viršaus sudėkite slyvų puseles ir pabarstykite cukrumi bei cinamonu.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30-45 minutes, bet stebėkite kepimo eigą pagal savo orkaitę.

Pabaigę kepti, maždaug 20 minučių pyragą palikite orkaitėje, kad šiek tiek atvėstų.

Tada išimkite ir leiskite visiškai atvėsti.

Pyragas tikrai skanus, jis tinka prie arbatos ar kavos.

Linkime gero skonio!

Vaizdo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---