Pasigaminkite skanų slyvų desertą, kurio galiojimo trukmė sieks vienerius metus! Vis dėlto, būkite nusiteikę, kad toks skanėstas ilgai ant stalo neužsibūna.
Šio deserto ruošimui reikės 1 kg slyvų (taip pat galite įmaišyti iki 30% obuolių – bus dar skaniau). Šio deserto gamybai galite naudoti bet kokius vaisius ir uogas: persikus, figas, vyšnias, abrikosus, ir t.t.
Nuplaukite ir supjaustykite slyvas, išimkite kauliukus.
Paruoštas slyvas sudėkite į puodą.
Įpilkite 4-5 valg. š. vandens, užvirinkite, uždenkite, sumažinkite ugnį. Virkite uždengę dangčiu, kol slyvos suminkštės ir virs tyrele.
Slyvas sutrinkite į vientisą tyrę.
Pusę gautos masės supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos (likusią dalį supilkite ant kitos kepimo skardos). Galite pabarstyti riešutais.
Kepimo skardas laikykite saulėje maždaug 12 valandų.
Jei temperatūra aukšta (35-40 laipsnių), užteks palaikyti 6 valandas.
Paruoštas slyvas nuimkite nuo kepimo popieriaus. Jei reikia, pašlakstykite vandeniu, – tuomet nuimti slyvas bus paprasčiau.
Supjaustykite juostelėmis ir susukite į ritinėlius.
Štai ir viskas! Skanaus!