Daugelis žmonių žino šį skanų receptą. Bet esu tikras, kad tie, kurie jo nežino, jums patiks ir jūs taip pat padarysite nedidelį siurprizą savo svečiams.
Taigi, slyvoms, einu į artimiausią prekybos centrą ir nusiperku 300 g pakuotę.
Nevartokite didžiausio ir ryškiausio. Tokie džiovinti vaisiai tikriausiai yra apdorojami cheminėmis medžiagomis, kad jie blizgėtų, būtų minkšti ir ilgiau laikytus.
Geros slyvos – atšiaurios, juodos su matiniu atspalviu ir sėkloms. Bet dabar, deja, po pietų tokių vaisių nerasite.
Todėl kuo paprastesnė išvaizda – tuo geriau. Bet su mūsų receptų geriau naudoti slyvas be kaulų.
Sudėtis:
- Džiovintos slyvos – 200 g
- Riešutai – 200 g
- Grietinė – 350 ml
- Cukraus pudra – 150 g
- Želatina – 2 šaukštai.
Paruošimas:
1. Nuplaukite slyvas. Apipjaustykite riešutus ir slyvas.
2. Ištirpinkite želatiną.
3. Sumaišykite grietinę su cukraus milteliais, į grietinę pridėkite želatiną ir gerai išmaišykite.
4. Sumaišykite slyvas su grietinę ir gerai išmaišykite.
5. Supilkite grietinės mišinį į stiklines ir šaldykite 2 valandas.