Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Fantastiškas sluoksniuotos tešlos pyragas su apelsinų kremu: skanus desertas, kuriam niekas negalės atsispirti!

Paprastas apelsininis kreminis desertas, kuris pranoks net sudėtingesnius desertus. Jei namuose turite sluoksniuotos tešlos ir nežinote, ką su ja daryti, būtinai išbandykite šį receptą!

Jums reikės:

  • 500 g sluoksniuotos tešlos
  • 350 ml pieno
  • 350 ml apelsinų sulčių
  • 2 kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • 40 g miltų
  • 40 g kukurūzų krakmolo
  • 50 g sviesto
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 15 g lydyto sviesto kepimo skardai patepti
  • Cukraus pudros papuošimui
  • 18 x 26 cm dydžio kepimo skardos

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite kremą: 2/3 pieno ir apelsinų sultis supilkite į puodą.

Įberkite krakmolo, miltų, cukraus ir įmuškite kiaušinius. Išmaišykite iki vientisos masės.

  1. Supilkite likusį pieną ir dar kartą išmaišykite.

  1. Padėkite puodą ant viryklės ir kaitinkite ant vidutinės kaitros nuolat maišydami. Išvirkite tirštą kremą.

  1. Nuimkite nuo viryklės, įberkite vanilinio cukraus ir įdėkite minkšto sviesto. Viską gerai išmaišykite.

  1. Palikite kremą atvėsti, o per tą laiką ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite sluoksniuotą tešlą arba pagaminkite savo tešlą.
  2. Tešlą perpjaukite į dvi lygias dalis.

  1. Vieną pusę sluoksniuotos tešlos sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

  1. Tolygiai paskirstykite kremą.

  1. Padengtą kremo sluoksnį uždenkite kita puse sluoksniuotos tešlos ir, jei reikia, nuimkite tešlos perteklių.

  1. Supjaustykite ruošinį stačiakampiais ir silikoniniu šepetėliu patepkite ištirpintu sviestu.

  1. Pyragą kepkite 30 minučių iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  2. Leiskite jam atvėsti, tada išimkite pyragą iš skardos ir nuimkite kepimo popierių.

Pabarstykite cukraus pudra ir galėsite patiekti ant stalo.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---