Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Šlapias šokoladinis pyragas pagal armėnų šeimininkių receptą

Esate saldumynų mėgėjas? Tuomet jums tikrai patiks greitas ir paprastas, tačiau tikrai skanus šokoladinis pyragas, kuris pavyks net ir neįgudusiems kepėjams. Taigi, pasiraitojame rankoves, ir imamės darbo!

Pyrago sudedamosios dalys:

280 ml pieno

2 kiaušiniai

250 g miltų

300 g cukraus

60 g augalinio aliejaus

55 g kakavos

1,5 valgomojo šaukšto sodos

60 g sviesto

1,5 valgomojo šaukšto acto

žiupsnelis druskos

Pagaminkime ir glajų:

4 valgomieji šaukštai kakavos

5–6  valgomieji šaukštai vandens

4 valgomieji šaukštai cukraus

50 g sviesto

1 valgomasis šaukštas augalinio aliejus

  1. Į gilų dubenį supilkite miltus ir kakavą, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną.

  1. Augalinį aliejų ir ištirpintą sviestą supilkite į tešlą. Viską išplakite vientisos masės. Sodą užgesinkite acte, supilkite į tešlą, įberkite žiupsnelį druskos ir plakite dar minutę.

  1. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 C temperatūroje (maždaug 45 minutes). Ar pyragas iškepęs, galite patikrinti mediniu dantų krapštuku.

  1. Paruoškite glajų: ištirpinkite sviestą, sudėkite cukrų ir kakavą, įpilkite vandens. Dar 2 minutes palaikykite ant silpnos ugnies, nuolat maišykite. Kai glajus bus paruoštas, įpilkite augalinio aliejaus ir gerai išmaišykite.

  1. Ant paruošto pyrago pilkite glajų, palaukite, kol sustings.

Štai ir viskas! Šiam šlapiam šokoladiniam pyragui su traškiu glajumi tiesiog neįmanoma atsispirti!

Štrudelis tinginiams: pyragas tiesiog iš nieko

Šis pyrago receptas yra visiškai paprastas, o jo kepimo procesas tiesiog negali nepavykti. Tereikia paruošti tešlą, iškloti skardą kepimo popieriumi ir laukti, kol įvyks tikras kulinarinis stebuklas.

pyragas

Tešlai reikės:

3 puodelių miltų

1 puodelio manų kruopų

Žiupsnelio vanilinio cukraus

Žiupsnelio kepimo miltelių

125 ml aliejaus

Įdarui reikės:

3 varškės sūrelių

1 kiaušinio

1 valgomojo šaukšto cukraus

Žiupsnelio vanilinio cukraus

500 ml pieno

Taip pat galite įdėti džiovintų vaisių ar razinų.

razinos

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite visus tešlai reikalingus ingredientus, kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą.

Sumaišykite visus įdaro ingredientus: varškę, pieną, cukrų, kiaušinius ir vanilinį cukrų. Mišinio konsistencija turi būti panaši į jogurto. Gautą masę supilkite ant kepimo inde esančios tešlos. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30–40 minučių.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...

Iki 2025 m. sausio pabaigos 3 Zodiako ženklai pagaus sėkmę už uodegos

2025-ieji metai bus sėkmingi kiekvienam iš mūsų. Jie atvers naujas galimybes ir atneš reikšmingų permainų visose gyvenimo srityse. Šie pokyčiai mus nuves prie didesnių...
---