Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Skanus ir purus pyragas su braškėmis: tešlą paruošite per 5 minutes!

Tai – fantastiškas pyragas iš minkštos, lengvos tešlos su kvapniomis braškėmis.

Šis pyragas tikrai patiks ir mažiems, ir dideliems.

Jums reikės:

  • 2 ir 1/4 stiklinės kvietinių miltų (420 g)
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 stiklinės granuliuoto cukraus (220 g)
  • žiupsnelio druskos
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 100 ml augalinio aliejaus
  • 1 stiklinės pieno (300 ml)
  • 1 stiklinės braškių (200 g)

Kaip gaminti?

Suberkite miltus į gilų dubenį.

Suberkite kepimo miltelius.

Pabarstykite cukrumi ir trupučiu druskos.

Įberkite vanilinio cukraus.

Į masę įmuškite kiaušinius ir įpilkite aliejaus.

Įpilkite dalį pieno.

Sumaišykite mentele.

Palaipsniui supilkite pieną ir išmaišykite.

Braškes supjaustykite mažesniais gabalėliais.

Į tešlą suberkite braškes ir gerai išmaišykite.

Tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę.

Kepkite 35-40 minučių 180°C temperatūroje.

Patikrinkite dantų krapštuku, ar pyragas iškepęs.

Paruoštą pyragą išimkite iš kepimo formos.

Viršų pabarstykite cukraus pudra.

Galite patiekti.

Skanaus!

Video pamokėlė:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---